Ajax, Feyenoord en PSV domineren Elftal van de Week, vier op rij voor Kökçü

Reacties

Ajax won moeizaam van Willem II, maar dankzij de ijzersterke defensie is het met drie spelers toch hofleverancier van VI's Elftal van de Week. Feyenoord en PSV leveren na Eredivisie-speelronde 23 allebei twee spelers.

Ajax, Feyenoord en PSV domineren Elftal van de Week, vier op rij voor Kökçü
© Pro Shots

Ajax stelde de drie punten in Tilburg zaterdagavond pas laat veilig door een doelpunt van Jurriën Timber, maar gaf wederom weinig weg. Zo kan het gebeuren dat behalve matchwinner Timber (8) ook Noussair Mazraoui (8), VI's Speler van de Week, en Lisandro Martínez (7,5) een uitverkiezing in het Elftal van de Week kregen.

Op het middenveld staat Orkun Kökçü al voor de vierde week op rij in ons elftal met Eredivisie-uitblinkers. De 21-jarige middenvelder was voor de vierde achtereenvolgende keer trefzeker en kreeg een 7,5. De allergrootste uitblinker bij Feyenoord was Luis Sinisterra, die een 8 kreeg na zijn fraaie goal tegen SC Cambuur (3-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook PSV levert twee spelers. Joey Veerman groeide tegen zijn oude club SC Heerenveen uit tot Man van de Wedstrijd, maakte zijn eerste Eredivisie-goal in Eindhovense dienst en kreeg een 8. Mario Götze had vlak daarvoor al voor de voorsprong gezorgd en kreeg dat cijfer eveneens. De Duitser is de valse nummer 9 in het Elftal van de Week.

Dat wordt compleet gemaakt door vier eenlingen. Sonny Stevens keepte ondanks drie tegengoals sterk voor SC Cambuur in De Kuip (7,5), Yukinari Sugawara was een van de betere spelers bij AZ (7,5) en staat linksback, Lasse Schöne (7,5) blonk namens NEC uit tegen RKC Waalwijk (1-1) en Iñigo Córdoba (7,5) hielp Go Ahead Eagles aan een punt tegen FC Twente.

Elftal van de Week - speelronde 23

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.