Speler van de Week: Mazraoui verkeert in topvorm nu transfer nabij is

Reacties

Hij maakte geen wereldgoal en gaf geen betoverende assist, maar Noussair Mazraoui bewees tegen Willem II andermaal dat hij in topvorm verkeert. De 24-jarige rechtsback van Ajax kreeg een 8 voor zijn optreden en is VI's speler van de Week van Eredivisie-speelronde 23.

Speler van de Week: Mazraoui verkeert in topvorm nu transfer nabij is
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 1
Ajax
Ajax

Ajax won zaterdagavond in Tilburg nipt door een late goal van Jurriën Timber, maar dat de beslissing zo laat viel lag zeker niet aan Mazraoui. De rechtsback deed bijna alles goed, was aanvallend continu een plaag voor Willem II en was in combinatie met Antony, met wie hij al het hele seizoen een ijzersterke tandem vormt op de rechterflank, niet te stoppen. Ook verdedigend was de Marokkaan niet op een misstap te betrappen.

Het goede spel van Mazraoui maakt eens te meer duidelijk hoe pijnlijk het is dat de verdediger aan het einde van dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid transfervrij de deur uitloopt. In plaats van dat Ajax een mooi bedrag voor hem ontvangt, kunnen geïnteresseerde clubs – volgens de laatste berichten zijn AC Milan, Barcelona en Borussia Dortmund in de race – nu al met hem in gesprek over een samenwerking vanaf de zomer.

Nieuwe Europese trend: 'Pijnlijk dat Ajax niets krijgt voor Onana en Mazraoui'

Dat Mazraoui klaar is voor een volgende stap, bewijst hij dit seizoen. Bijna wekelijks behoort de vleugelverdediger tot de betere spelers in de ploeg van Erik ten Hag en met een gemiddelde van 7,09 is de koppositie van het VI-spelersklassement in zijn handen. Zo is hij uitgegroeid tot dragende kracht van de Amsterdammers, nadat hij de afgelopen twee seizoenen nog veelvuldig werd geplaagd door fysieke ongemakken.

Ook qua rendement is Mazraoui bezig aan zijn beste seizoen tot nu toe. In negentien competitieduels was hij al goed voor vijf goals en twee assists. In september noemde hij het verhogen van zijn rendement nog als voornaamste verbeterpunt. 'Als rechtsback ben je nooit het eindstation, maar vooral een tussenstation. Toch snap ik de trainer wel, het is een concreet verbeterpunt, en daar ben ik ook nog bewuster mee aan de slag gegaan.'

Met resultaat. Zo verkeert Mazraoui in topvorm nu zijn transfer vier jaar na zijn debuut in de hoofdmacht nabij is. Want daar bestaat eigenlijk geen twijfel meer over. 'Ik wil niemand voor de gek houden', zei hij onlangs tegen VI over zijn toekomst na de gewonnen topper tegen PSV. 'Komende zomer ben ik transfervrij. En als je een halfjaar voordat je contract afloopt nog niet hebt bijgetekend, dan kan iedereen het zelf wel invullen.'

topvijf

Behalve Mazraoui kreeg ook Luis Sinisterra tijdens de 23ste speelronde van de Eredivisie een 8. De Colombiaanse vleugelspits zorgde met de fraaie openingstreffer voor een van de hoogtepunten tijdens de 3-1 overwinning van Feyenoord tegen SC Cambuur in De Kuip. De topvijf van het voorbije weekend wordt compleet gemaakt door PSV-uitblinkers Joey Veerman en Mario Götze en Ajax-matchwinner Jurriën Timber.

Speler Club Beoordeling
1. Noussair Mazraoui Ajax 8,0
2. Luis Sinisterra Feyenoord 8,0
3. Joey Veerman PSV 8,0
4. Jurriën Timber Ajax 8,0
5. Mario Götze PSV 8,0

algemeen klassement

In het algemeen klassement behoudt Mazraoui zijn leidende positie met een gemiddelde van 7,09. Orkun Kökçü schroefde zijn moyenne de laatste weken ook flink op met enkele goede optredens voor Feyenoord en staat nu tweede met een 7,0. Gernot Trauner kende een minder optreden in De Kuip tegen SC Cambuur (3-1), dat na een zeldzame fout van de Oostenrijkse verdediger de score opende, en zakte weg uit de topvijf. 

1. Noussair Mazraoui Ajax 7,09
2. Orkun Kökçü Feyenoord 7,00
3. Jurriën Timber Ajax 6,92
4. Cody Gakpo PSV 6,90
5. Lisandro Martínez Ajax 6,88
6. Ibrahim Sangaré PSV 6,84
7. Fredrik Aursnes Feyenoord 6,79
Gernot Trauner Feyenoord 6,79
9. Luis Sinisterra Feyenoord 6,72
10. Remko Pasveer Ajax 6,64
11. Olivier Boscagli PSV 6,63
12. Marcos Senesi Feyenoord 6,61
13. Antony Ajax 6,60
14. Daley Blind Ajax 6,59
15. Owen Wijndal AZ 6,58
16. Lars Unnerstall FC Twente 6,49
17. André Ramalho PSV 6,47
18. Yukinari Sugawara AZ 6,46
19. Phillipp Mwene PSV 6,44
20. Marcus Pedersen Feyenoord 6,43
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.