Brenet helpt FC Twente aan punt met prachtgoal in slotfase

FC Twente heeft zich zondag naar een punt geknokt tegen Go Ahead Eagles. De bezoekers uit Deventer sloegen op de juiste momenten toe en leken op weg naar de overwinning, maar hielden tijdens het slotoffensief van Twente geen stand. Invaller Joshua Brenet werd de redder in nood met een bijzondere treffer.

FC Twente
FC Twente
2 - 2
Go Ahead Eagles

Waar Go Ahead in het KNVB-bekertoernooi is uitgegroeid tot cupfighter dateerde de laatste zege in de Eredivisie alweer van 27 november tegen Willem II (0-1). De Deventenaren gleden langzaam af op de ranglijst, waardoor een verrassende overwinning bij Twente zeker welkom was. De Tukkers zijn ondertussen de naaste belager van AZ in de strijd om plek vier. De ploeg van trainer Ron Jans moest in De Grolsch Veste, die eindelijk weer was gevuld met publiek, het spel maken tegen Go Ahead.

Dat ging Twente in de eerste helft niet bijzonder goed af. De thuisploeg had het meest de bal, maar kwam niet tot enorm grote kansen. De grootste waren voor Dimitris Limnios, die uit een voorzet van Julio Pleguezuelo met een kopbal stuitte op keeper Andries Noppert, en Michel Vlap. De aanvallende middenvelder krulde de bal naast. Go Ahead loerde op spaarzame momenten, bijvoorbeeld via Iñigo Córdoba. De Spanjaard schoot via de vingertoppen van doelman Lars Unnerstall voorlangs. Vlak voor rust sloegen de bezoekers alsnog toe. Uit een hoekschop van Philippe Rommens kopte Isac Lidberg de bal in de verre hoek: 0-1.

Zo leidde Go Ahead bij rust verrassend in Enschede en liet Twente zich in de tweede helft opnieuw aftroeven. Bij de eerste de beste kans was het raak. Ragnar Oratmangoen maakte het Unnerstall lastig met een schot waar een lastige stuit in zat. De Duitser keerde de poging, maar bokste de bal daardoor wel bij Córdoba in de voeten. De Spanjaard schoot vervolgens raak voor 0-2. Twente moest vervolgens flink aan de bak tegen een Go Ahead dat steeds meer tegenhield en het achterin compact hield.

Jans wachtte nog lang met wisselen en bracht na zeventig minuten drie nieuwe spelers in: Manfred Ugalde, Virgil Misidjan en Brenet. De ingreep had meteen effect, want twee minuten later lag de bal in het net. Misidjan gaf de bal voor vanaf de linkerflank. Vlap deed een poging de voorzet te verlengen en zag de bal via verdediger Joris Kramer in het doel belanden. Zo deed Twente met wat geluk iets terug: 1-2.

Wat volgde was een lang slotoffensief van Twente, waarbij Go Ahead voornamelijk verdedigde met elf man. Lang leek dat met succes te zijn, tot de thuisploeg vlak voor de extra tijd toesloeg met een curieuze goal. Invaller Brenet kreeg de bal en leek voor een voorzet te gaan, maar de vleugelverdediger zag zijn poging over doelman Noppert heen in de verre hoek belanden. Zo zette de nieuwkomer bij Twente, die eerder tegen Vitesse pas vier minuten meedeed, zijn ploeg op 2-2. Pogingen van Twente om ook nog de winnende te maken, waren zonder succes.