PSV in vijf minuten klaar met Heerenveen, zorgen om Guti en Gakpo

Reacties

PSV heeft zondag een goed vervolg gegeven aan de overtuigende zege bij Vitesse van vorige week. Na de 0-5 in Arnhem won de ploeg van trainer Roger Schmidt in eigen huis van SC Heerenveen. Toch waren er ook zorgen vanwege het uitvallen van Erick Gutiérrez en Cody Gakpo.

PSV in vijf minuten klaar met Heerenveen, zorgen om Guti en Gakpo
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Schmidt koos tegen Heerenveen voor een speelwijze zonder echte spits. Dat betekende dat Eran Zahavi ten opzichte van het Conference League-duel met Maccabi Tel Aviv (1-0 zege) op de bank belandde en Mario Götze als valse nummer 9 acteerde. Op het middenveld kregen Gutiérrez en Joey Veerman gezelschap van Ibrahim Sangaré. Bij SC Heerenveen stond zoals verwacht Erwin Mulder in de basis. De doelman kreeg van interim-trainer Ole Tobiasen te voorkeur boven Xavier Mous.

Mous zag dat zijn concurrent Mulder al na een klein kwartier moest vissen. Noni Madueke kreeg de ruimte en ramde de bal tegen de touwen. PSV startte zo sterk, maar slaagde er niet in om die vorm door te trekken. Heerenveen slaagde er een aantal keer in om onder de druk van PSV uit te komen en zo te counteren. Het leverde kansen op via Tibor Halilovic en Siem de Jong. Kort daarna viel de bal binnen. De Jong zag Halilovic vrijstaan aan de rechterkant, waarna de Kroaat op het doel af ging en zijn schot via het been van Olivier Boscagli in het doel van PSV zag belanden: 1-1.

PSV had in de tweede helft iets goed te maken, want voor rust kwam Heerenveen tot meer kansen dan de Eindhovenaren. De ploeg van Schmidt stelde echter pijnsnel orde op zaken. Götze schoot van afstand raak met een geplaatst schot, waarna Veerman tegen zijn oude club voor de 3-1 zorgde. Heerenveen verspeelde de bal in de opbouw en via invallers Ritsu Doan en Carlos Vinícius kreeg Veerman de bal voor zijn voeten. De Volendammer schoot overtuigend raak in het lege doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo maakte PSV in vijf minuten grotendeels een einde aan de aspiraties van Heerenveen, dat voor de wedstrijd in Eindhoven al zes officiële wedstrijden op rij verloor. De Friezen waren na de 3-1 niet meer in staat om de spanning terug te brengen. PSV leek het ook wel te geloven, waardoor de wedstrijd enigszins als een nachtkaars uitging. Tegenvaller voor de Eindhovenaren was wel dat zowel Gutiérrez als Gakpo geblesseerd uitviel. Het eindigde in 3-1, waardoor PSV nog altijd vijf punten achter staat op koploper Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.