Klus voor gehavend PSV nog niet geklaard na bevlieging Gakpo

PSV heeft donderdagavond een eerste stap gezet richting de achtste finale van de Conference League. Cody Gakpo maakte tegen Maccabi Tel Aviv de enige goal van de wedstrijd tijdens een verder flets optreden van de ploeg van Roger Schmidt.

PSV
PSV
1 - 0
Maccabi Tel Aviv

PSV begon met een gehavende defensie aan het thuisduel met de Israëliërs, maar met Philipp Max op de voor hem ongebruikelijke positie in het centrum van de verdediging kwam het nauwelijks in de problemen. Alleen bij een vrije trap van Dan Biton moest doelman Joël Drommel zich in de eerste helft een keer strekken.

In aanvallend opzicht begon PSV gewoon ondanks de schorsing van Carlos Vinícius op volle sterkte aan het heenduel van de tussenronde in de Conference League, maar het speelde weinig klaar nadat Gakpo de score al na elf minuten had geopend door op typerende wijze naar binnen te komen en raak te schieten in de korte hoek.

Zo was Noni Madueke bijvoorbeeld een stuk minder dreigend dan afgelopen zaterdag tegen Vitesse. Bij een van de weinige keren dat de Engelse dribbelaar gevaarlijk werd, stopte Dan Glazer hem met een harde overtreding die een gele kaart kostte. Uit de resulterende vrije trap schoot Eran Zahavi, die zijn oude club trof, een metertje over.

Zo kwam Erick Gutiérrez met een kopbal uit een corner nog het dichtst bij de 2-0, maar doelman Daniel Peretz keerde de inzet van de Mexicaan. Bij een schot van Madueke hoefde de Israëlische doelman niet in actie te komen; dat vloog hoog over. Na rust kwam de negentienjarige linkspoot dichterbij, maar dit keer eindigde de bal in het zijnet.

Na een uur maakte Madueke plaats voor Yorbe Vertessen. Schmidt had op dat moment al een wissel toegepast, want in de rust kon Phillipp Mwene niet verder. Ritsu Doan verving de rechtsback, waardoor Guti naar de achterhoede verhuisde, Max op links kwam te spelen en Mauro Júnior op rechts, maar ook in die samenstelling kwam PSV nauwelijks in de problemen.

In de slotfase deden de Eindhovenaren nog wel pogingen om de score te vergroten, maar een kopbal van Guti leverde geen succes op en ook Zahavi kon zijn oude club geen pijn doen voordat hij in de slotfase werd gewisseld voor Bruma. Zo is het karwei voor PSV nog niet geklaard met de return van volgende week in Israël nog voor de boeg.