NEC-blunder houdt Goffert-syndroom in stand

Reacties

RKC Waalwijk heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het bezoek aan NEC. Ondanks een late ontsnapping aan meer leed, bleek een volle Goffert niet het medicijn voor het Nijmeegse thuiscomplex.

NEC-blunder houdt Goffert-syndroom in stand
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Voor NEC was het een bijzondere dag. Dankzij de versoepelingen konden de Nijmegenaren voor het eerst sinds 17 oktober, toen na de derby tegen Vitesse een deel van het stadion instortte, weer spelen in een volle Goffert. Het moest de steun in de rug zijn om een einde te maken aan een treurige reeks.

Voor de lege tribunes waren de laatste weken de resultaten uitgebleven. Na de 3-0 zege op FC Groningen op 31 oktober – pas de tweede thuiszege van het seizoen - leverden de zes daaropvolgende thuisduels twee remises en vier nederlagen op.

Met een volle Goffert als steun bleek NEC andermaal niet bij machte het spook te verjagen. In de zeventiende minuut schoot de ploeg van Rogier Meijer zich in eigen voet. Iván Márquez dacht genoeg tijd te hebben om de pass van doelman Mattijs Branderhorst bal te controleren. De verdediger had niet gerekend op Richard van der Venne, die de bal voor de Spaanse voeten wegplukte en vervolgens koelbloedig voor de 0-1 zorgde.

Gedwongen door de achterstand ging NEC op zoek naar een doelpunt. In de eerste helft bleef RKC ondanks een Nijmeegs overwicht relatief makkelijk overeind. Na rust werd de druk groter. Spits Michiel Kramer moest daarbij op de eigen doellijn redding brengen bij een kopbal van Edgar Barreto.

De verwoede pogingen van NEC bleven lang vruchteloos. Aan de andere kant verzuimden Jens Odgaard en Van der Venne de marge van RKC te vergroten. Dat kwam de gasten duur te staan, want in de slotfase sloeg Jonathan Okita namens de gastheren toe; 1-1. Daar bleef het ondanks een slotoffensief bij. Zo resteerde er voor de Waalwijkers een punt voor de strijd tegen degradatie, waar NEC weer niet tot winst kwam in de eigen Goffert.

NEC Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.