Transferdagboek 15/08: De Bruyne, De Guzman en Otamendi

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 15/08: De Bruyne, De Guzman en Otamendi

De entree van Kevin De Bruyne bij Manchester City lijkt slechts een kwestie van tijd, maar dan zal VfL Wolfsburg wel mee moeten werken. Om de Duitsers te verleiden hun sterspeler toch naar de Premier League te laten vertrekken, hebben The Citizens volgens Engelse media hun bod naar ruim zeventig miljoen euro verhoogd. De Duitse Super Cup-winnaar bleek eerder niet gevoelig voor een aanbieding van 67 miljoen euro.

Jonathan De Guzman leek op weg naar Olympique Marseille, maar volgens The Sun keert de Napoli-middenvelder mogelijk terug in de Premier League. De Engelse krant meldt dat promovendus Bournemouth interesse heeft in de diensten van de in Canada geboren Nederlander.  De 27-jarige ex-Feyenoorder speelde tussen 2012 en 2014 voor Swansea City. Bij Napoli lijkt De Guzman niet in de plannen van de nieuwe trainer Maurizio Sarri voor te komen.

Hoewel het nog onduidelijk is naar welke club hij vertrekt, lijkt Nicolás Otamendi op weg naar de uitgang bij Valencia. AS schrijft namelijk dat de 27-jarige verdediger verzocht heeft om niet meer mee te trainen in afwachting van een transfer. Manchester City en Manchester United vechten om de handtekening van de Argentijn.

Behalve de twee clubs uit Manchester is ook AS Roma naarstig op zoek naar verdedigers. Trainer Rudi Garcia kreeg vrijdagavond door de vier tegengoals in een oefenduel met Sevilla (6-4 winst) de bevestiging dat er nog wat moet gebeuren in zijn defensie. 'Ik heb nog twee centrale verdedigers en een back nodig', aldus de Franse oefenmeester, die nog vier verdedigers over heeft doordat hij Mapou Yanga Mbiwa (Olympique Lyon) en Federico Balzaretti (gestopt) is kwijtgeraakt.

Daarnaast heeft Garcia Ashley Cole verteld dat hij mag vertrekken. Een terugkeer naar Engeland ligt voor de hand. Ondertussen speculeren Italiaanse media volop over mogelijke vervangers. Onder meer Nacho (Real Madrid), Mamadou Sakho (Liverpool), Alexander Milosevic (Besiktas) en Jannik Vestergaard (Werder Bremen) worden genoemd als versterkingen voor de Romeinse defensie.

Een Duitser en een Braziliaan ljiken de eerstvolgende versterkingen te worden van de Romeinen. Sky Italia meldt dat Antonio Rüdiger op korte termijn naar de Italiaanse hoofdstad afreist om zijn transfer af te ronden. De 22-jarige Duitser wordt een seizoen gehuurd van VfB Stuttgart met een optie tot koop. Ook Emerson is volgens Tutto Mercato Web dicht bij een overstap naar de Serie A. De vleugelverdediger van Santos wordt waarschijnlijk eveneens gehuurd, met een optie tot koop.

Corriere dello Sport meldt dat Internazionale overweegt Roma uit de brand te helpen. De Nerazzurri willen vleugelaanvaller Adem Ljajic graag aantrekken en bieden verdediger Andrea Ranocchia aan als wisselgeld. Ljajic is een alternatief voor Napoli-aanvaller Dries Mertens. Inter-trainer Roberto Mancini heeft volgens Corriere del Mezzogiorno gebeld met de 28-jarige Belg om hem warm te maken voor een overstap, maar Napoli is niet van plan hem te laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.