Transferdagboek 01/08: Campbell, Osvaldo en Stones

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 01/08: Campbell, Osvaldo en Stones

Manchester United denkt de beste papieren te hebben om John Stones los te weken bij Everton. Woensdag zou een bod van Chelsea van 36 miljoen euro nog afgewezen zijn, maar manager Louis van Gaal wil Jonny Evans inzetten als joker. Al sinds Stones in verband werd gebracht met een vertrek naar Chelsea zou Everton belangstelling hebben voor Evans, die nu dus als ruilmiddel kan worden gebruikt. United schakelde door naar Stones, aangezien Sergio Ramos op het punt staat zijn contract met Real Madrid te verlengen.

De toekomst van Pablo Osvaldo lijkt toch in Europa te liggen. Half juli was hij dicht bij een akkoord met Cruz Azul, maar op het laatste moment zag de 29-jarige spits af van een dienstverband in Mexico. De in Argentinië geboren Italiaan is dus nog steeds op zoek naar een nieuwe club en dat zou FC Porto weleens kunnen zijn, meldt O Jogo. Osvaldo is transfervrij na zijn vertrek bij Southampton, nadat hij eerder al negatief in het nieuws was gekomen bij onder meer Internazionale en AS Roma.

Na vier jaar scheiden de wegen van Arsenal en Joel Campbell. De 23-jarige aanvaller uit Costa Rica is dicht bij een transfer naar Palermo, waar hij de opvolger moet worden van Paulo Dybala. Die verhuisde deze zomer voor liefst 32 miljoen euro naar Juventus, waardoor Arsenal weet dat de Sicilianen veel geld op de rekening hebben staan. Palermo moet dan ook tien miljoen euro betalen voor de 42-voudige international, die sinds januari op huurbasis speelde voor Villarreal.

De toekomst van Abdul Rahman Baba ligt waarschijnlijk wél in de Premier League. Niets staat een overgang naar Chelsea meer in de weg nu de Londense club Filipe Luís heeft laten terugkeren naar Atlético Madrid. FC Augsburg zou al een akkoord hebben bereikt met Chelsea over de afkoopsom van 25 miljoen euro, meldt Bild. Eerder toonden ook Atlético Madrid, Manchester City en AS Roma belangstelling voor de 21-jarige linksback uit Ghana.

Aston Villa heeft na de verkoop van Christian Benteke en Fabian Delph veel geld te besteden en manager Tim Sherwood zou dan ook graag enkele routiniers aan zijn selectie toevoegen. Zo hoopt hij de transfervrij vertrokken Ron Vlaar te vervangen door Joleon Lescott, die afgelopen seizoen uitstekend presteerde bij West Bromwich Albion. De 32-jarige verdediger stond daarvoor vijf seizoenen onder contract bij Manchester City. Ook hoopt Villa nog altijd op Dimitar Berbatov. De 34-jarige spits zit na zijn vertrek bij AS Monaco zonder club, maar zou maandag zijn transfer naar Birmingham afronden volgens bronnen rond de Bulgaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.