Transferdagboek 31/07: Gerson, Juan Jesus, Balotelli en Vidic

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 31/07: Gerson, Juan Jesus, Balotelli en Vidic

AS Roma heeft volgens La Gazzetta dello Sport een bod uitgebracht van zeventien miljoen euro op de Braziliaanse groeibriljant Gerson. De Italianen willen dit jaar vijf miljoen euro betalen en de resterende twaalf miljoen in 2016. Zijn huidige werkgever Fluminense is op de hoogte van het bod op hun achttienjarige spelmaker, maar zal ondertussen ook wachten op een bod van Barcelona. De Catalanen hebben de eerste optie tot koop, maar zullen na het bod van de Romeinen wel moeten handelen om een transfer van Gerson naar de Serie A te voorkomen. Zijn vader meldde eerder nog dat hij in januari naar de Spaanse topclub verkast, maar voorlopig is alleen AS Roma echt concreet voor het Braziliaanse toptalent. De intentie van AS Roma is dus duidelijk, het is nu afwachten welke tegenzet Barcelona gaat doen. De Catalanen zouden daarvoor twee dagen de tijd krijgen. Wordt vervolgd dus.

Volgens het Italiaanse Calciomercato strijden Napoli en Fenerbahçe om de handtekening van Juan Jesus. De 24-jarige Braziliaanse verdediger van Internazionale is een van de spelers die mag vertrekken omdat trainer Roberto Mancini zijn selectie wil terugbrengen tot 25 man. En dat terwijl Jesus vorig seizoen 32 competitieduels speelde namens Inter. Zowel het Turkse Fenerbahçe als Napoli ziet de Braziliaan graag komen, maar wie gaat het verst voor de centrumverdediger?

Internazionale kocht deze zomer al bijna een compleet nieuw elftal bij elkaar, maar nu is het tijd voor de grote schoonmaak. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Roberto Mancini aan zes spelers laten weten dat zij moeten vertrekken. Het gaat om de vorig jaar van Manchester United overgekomen Nemanja Vidic, plus Yuto Nagatomo, Danilo D'Ambrosio, Marco Andreolli, Xherdan Shaqiri en Saphir Taïder.

Emmanuel Adebayor is tegenwoordig vooral buiten de lijnen onnavolgbaar. De bij Tottenham Hotspur overbodige spits wimpelde eerst de belangstelling van Aston Villa af, maar volgens Engelse kranten heeft de Togolees nu alsnog ingestemd met een vertrek naar Birmingham. De verwachting is dat Villa hem op huurbasis inlijft.

Nu bekend is geworden dat Mario Balotelli mag vertrekken bij Liverpool komt de belangstelling op gang. De Italiaanse promovendus Bologna ziet wel wat in het probleemkind, maar het is de vraag of de Rossoblù in staat zijn een transfersom op te hoesten. Een huurovergang naar Emilia-Romagna is volgens Italiaanse media wel een mogelijkheid.

De soap rondom Ángel Di María nadert zijn einde. Volgens Engelse media zijn Manchester United en Paris Saint-Germain helemaal rond over de transfer van de Argentijn, die voor 63 miljoen euro de overstap gaat maken naar Parijs. Overigens moet Di María eerst nog bijna een half miljoen euro aftikken op Old Trafford. De club van Louis van Gaal legt hem namelijk een boete van twee weeksalarissen op omdat hij zich niet in de Verenigde Staten meldde voor het trainingskamp aldaar.

Met het geld dat binnenkomt voor Di María gaat United de komst van Pedro proberen af te ronden. De aanvaller van Barcelona moet rond de dertig miljoen euro kosten. Mogelijk moet Van Gaal nog wel even wachten op de komst van de Spanjaard, want Barcelona wil dat Pedro nog meespeelt in het duel om de Europese Super Cup met Sevilla van 11 augustus.

Besiktas, Fenerbahçe en Galatasaray hielden al flink thuis op de transfermarkt, maar mogelijk komen er nog meer aansprekende namen naar Turkije. Besiktas heeft na de komst van Mario Gómez en Ricardo Quaresma haar pijlen nu gericht op Alberto Aquilani. De Italiaanse international is transfervrij na zijn vertrek bij Fiorentina, maar staat ook in de belangstelling van Sampdoria.

Het is onrustig bij Borussia Dortmund. Kevin Grosskreutz behoorde donderdag niet tot de wedstrijdselectie voor het uitduel met Wolfsberger AC in de derde voorronde van de Europa League en daar baalde hij flink van. De vijfvoudige international van Duitsland sluit een vertrek niet uit. Trainer Thomas Tuchel en technisch directeur Michael Zorc balen dat Grosskreutz zijn ongenoegen uit via de media, maar benadrukken dat de speler niet weg moet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.