Transferdagboek 27/07: Balotelli, Draxler en Lukaku

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 27/07: Balotelli, Draxler en Lukaku

Mogelijk keert Mario Balotelli na één jaar terug in de Serie A. Massimo Ferrero heeft de deur voor de 24-jarige aanvaller van Liverpool op een kier gezet. 'Hij kost tien miljoen euro, maar met wat korting verwelkomen wij hem met open armen', liet de flamboyante Sampdoria-voorzitter maandag weten. Balotelli hoeft bij Liverpool niet meer te rekenen op veel speeltijd, waardoor dit de beste oplossing lijkt voor beide partijen. De spits speelde in Italië eerder voor Internazionale en AC Milan. Ook stond hij drie jaar onder contract bij Manchester City.

Technisch manager Horst Heldt van Schalke 04 heeft bevestigd dat Juventus concrete belangstelling heeft voor Julian Draxler. Sterker nog, de club uit Turijn legde maandagmiddag een bod neer bij de club uit Gelsenkirchen. Heldt liet na het oefenduel met FC Porto (0-0) echter weten dat dit bod is afgewezen. Naar verluidt moet Draxler zo'n 25 miljoen euro kosten. Vorige week gingen in Duitsland al geruchten dat de 21-jarige aanvallende middenvelder al een afscheidsfeest had gegeven voor zijn vrienden. Een transfer lijkt dus dichtbij.

Wat een post op Facebook al niet teweeg kan brengen. Memphis Depay plaatste maandag een foto, waarop hij in gesprek is met Romelu Lukaku en daarbij de tekst 'See you soon B.' En aangezien Manchester United nog wel een spits kan gebruiken, zorgde deze misschien wel onschuldige foto en tekst ervoor dat de Belg van Everton nu een van de favorieten is bij de bookmakers om de aanval van de Engelse grootmacht te versterken. Fernando Llorente blijft favoriet, maar Edinson Cavani en Harry Kane zijn inmiddels voorbijgestreefd.

Me and @romelulukakubolingoli10 in an conversation. See you soon B

Posted by Memphis Depay on  maandag 27 juli 2015

Waar Sergio Ramos lange tijd op weg leek naar Manchester United, zou de 29-jarige centrumverdediger nu juist weer oren hebben naar een contractverlenging bij Real Madrid. De Spanjaard en de clubleiding in Madrid zijn volgens het doorgaans goed ingevoerde Marca nader tot elkaar gekomen, waardoor de kansen op een transfer drastisch slinken. Ramos wil immers qua salaris in hetzelfde rijtje komen als de grote sterren van De Koninklijke en de Spaanse krant meldt dat zowel de clubleiding als de speler water bij de wijn wil doen. De verdediger speelt al sinds de zomer van 2005 in het shirt van Real Madrid en is na het vertrek van doelman Iker Casillas zelfs benoemd tot aanvoerder.

Anderlecht heeft volgens Het Nieuwsblad de opvolger van de naar Newcastle United vertrokken aanvaller Aleksandar Mitrovic bijna binnen. Stefano Okaka moet dit seizoen voor de doelpunten gaan zorgen bij de Belgische topclub. De 25-jarige in Nigeria geboren Italiaan staat op dit moment nog onder contract bij Sampdoria, maar zou al onderweg naar Brussel zijn om de onderhandelingen te starten. Anderlecht heeft een bod uitgebracht van circa drie miljoen euro en de jeugdinternational kan een jaarsalaris van 700 duizend euro opstrijken.

The Daily Mail meldt maandag dat Virgil van Dijk op weg is naar de Premier League dankzij landskampioen Chelsea. De Londenaren willen namelijk John Stones losweken bij Everton en Van Dijk is in beeld als zijn vervanger. Het is overigens niet de eerste keer dat de fysiek sterke Celtic-verdediger, die nog steeds wacht op zijn debuut in het Nederlands elftal, in verband wordt gebracht met een Engelse club. Eerder werden onder meer Newcastle United en Sunderland gelinkt aan de Nederlander. De 24-jarige ex-speler van FC Groningen heeft bij Celtic nog een contract tot de zomer van 2017.

Danny Welbeck is volgens diverse Engelse kranten op weg naar de Turkse competitie. Besiktas ziet in het voormalige toptalent van Manchester United de gewenste versterking in de voorhoede. De 24-jarige aanvaller kwam vorig seizoen nog voor twintig miljoen euro over van United naar Arsenal, maar na de sterke start in Londen viel de snelle spits mede door diverse blessures ver terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.