Willem II haalt voormalig beste directeur van België Caluwé terug

Reacties

Willem II heeft Tom Caluwé aangesteld als de nieuwe technisch directeur. De 46-jarige Belg heeft een contract getekend voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Daarmee keert Caluwé terug op het oude nest.

Willem II haalt voormalig beste directeur van België Caluwé terug
© Pro Shots

Als speler was Caluwé ooit al verbonden aan Willem II. De aanvallende middenvelder speelde in zes seizoenen 182 wedstrijden voor de Tilburgers, waarin hij 33 keer trefzeker was. Later speelde hij ook nog voor FC Utrecht, Al-Wakrah, Sint-Truiden en AEK Larnaca.

Na zijn spelerscarrière keerde Caluwé terug bij zijn oude liefde KV Mechelen. Eerst als assistent-trainer en later als sportief directeur. Onder zijn bewind promoveerde Mechelen naar het hoogste niveau en won het de beker. In het seizoen 2021/22 werd Caluwé door de Vereniging van Belgische proftrainers uitgeroepen tot beste technisch directeur van België.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Later was Caluwé ook werkzaam voor Club Brugge en Zulte-Waregem. Nu keert hij terug bij de Tricolores. 'Het voelt hartstikke goed om terug te zijn op het oude nest', liet Caluwé weten via de clubkanalen. 'De club en de stad voelen vertrouwd aan en er ligt een heel mooie uitdaging. Willem II is weer terug op het niveau waar het thuishoort en ik kijk ernaar uit om met de club toe te werken naar een goede en stabiele toekomst in de Eredivisie.'

Caluwé is één van de twee opvolgers van Martin van Geel. Van Geel was de afgelopen periode zowel algemeen als technisch directeur, maar laat Willem II deze zomer achter zich. Met Merijn Goris werd er recent een nieuwe algemeen directeur aangesteld.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
38
23
10
5
77-35
+42
79
2
FC Groningen
38
22
9
7
71-30
+41
75
3
Roda JC Kerkrade
38
21
12
5
69-34
+35
75
4
FC Dordrecht
38
18
15
5
74-51
+23
69
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.