Willem II kiest voor 36-jarige zakenman als opvolger Van Geel

Reacties

Willem II heeft een nieuwe algemeen directeur gevonden. Merijn Goris (36) wordt in Tilburg de opvolger van Martin van Geel, die na dit seizoen afscheid neemt.

Willem II kiest voor 36-jarige zakenman als opvolger Van Geel

Van Geel maakte onlangs bekend na vijf jaar te stoppen bij Willem II. De ervaren bestuurder was na het opstappen van Teun Jacobs niet alleen algemeen directeur, maar ook technisch directeur. Voor de algemene portefeuille heeft de koploper van de Keuken Kampioen Divisie een opvolger gevonden in Ethiopië. Goris komt uit Goirle, maar was de laatste jaren in het Afrikaanse land werkzaam als CEO van Holland Dairy. Dat is een dochteronderneming van zuivelbedrijf FrieslandCampina.

Dat was niet de eerste buitenlandse job voor Goris, die namens Heineken ook leidinggevende functies bekleedde in Panama en Botswana. Op 36-jarige leeftijd keert de zakenman dus terug naar Nederland. Het Koning Willem II Stadion is bekend terrein voor Goris, die in zijn jeugd jarenlang een seizoenkaart had van Willem II. 'Ik heb altijd gezegd dat als ik voor mijn club kan werken, mijn gezin en ik terugkeren', zegt de nieuwe algemeen directeur op het digitale thuis.

Willem II zoekt nog naar technisch directeur
Omdat Goris nog geen ervaring heeft in de voetbalwereld, moet Willem II nog op zoek naar een technisch directeur. 'Wij zijn ervan overtuigd dat het voor de lange termijn noodzakelijk is om de rollen van voetbal en organisatie te scheiden', zegt rvc-voorzitter Meindert van Duijvenbode daarover. Het is nog niet bekend of Willem II al iemand op het oog heeft voor die functie.

Goris begint op 1 juli. Of dat in dienst van een Eredivisionist is, wordt de komende weken bekend. Met nog drie wedstrijden op het programma gaat Willem II aan kop van de Keuken Kampioen Divisie. Ook de nummer twee promoveert rechtstreeks naar het hoogste niveau. 

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
38
23
10
5
77-35
+42
79
2
FC Groningen
38
22
9
7
71-30
+41
75
3
Roda JC Kerkrade
38
21
12
5
69-34
+35
75
4
FC Dordrecht
38
18
15
5
74-51
+23
69
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.