Willem II en Martin van Geel na dit seizoen uit elkaar

Reacties

Willem II en Martin van Geel (63) nemen aan het einde van dit seizoen afscheid van elkaar. Daardoor moet de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de rollen van algemeen directeur én die van technisch directeur zien in te vullen.

Willem II en Martin van Geel na dit seizoen uit elkaar
© Pro Shots

Vijf jaar geleden trad Van Geel in dienst bij Willem II. Hij werd aangesteld als algemeen directeur en sinds afgelopen zomer combineert hij dat met de functie van technisch directeur. Via de clubkanalen laat Van Geel weten dat hij niet langer eindverantwoordelijk wil zijn bij een club in het betaald voetbal, maar hij ziet zichzelf wel in een andere rol.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Na 29 jaar aan diverse clubs in verschillende rollen leiding te hebben gegeven, kies ik ervoor om niet langer de eindverantwoordelijkheid bij een club te dragen', vertelt Van Geel. 'Na dit seizoen wil ik mijn kennis en ervaring op een andere manier inzetten. Ik kon deze functie door mijn ervaring combineren, maar ze zijn wel heel intensief.'

Nadat Van Geel er als speler al actief was, begon hij zijn loopbaan als technisch directeur in 1995 ook bij Willem II. Daarna vervulde hij die functie bij AZ, Ajax, Roda JC en Feyenoord. In zijn tweede periode bij Willem II plaatste hij zich voor Europees voetbal, maar degradeerde hij ook uit de Eredivisie. 'Maar dat laatste kan dit seizoen worden hersteld, de voortekenen zijn positief, maar we zijn er zeker nog niet', aldus Van Geel.

In welke vorm we Van Geel na dit seizoen terugzien in de voetbalwereld, weet hij nog niet. 'Daar ga ik na dit seizoen over nadenken.'

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
34
22
7
5
71-30
+41
73
2
Roda JC Kerkrade
34
20
10
4
65-30
+35
70
3
FC Groningen
33
19
7
7
63-28
+35
64
4
FC Dordrecht
34
17
12
5
66-45
+21
63
* Actueel tot en met 13 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.