Transferdagboek 28/07: Balotelli, Busquets en Benzema

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 28/07: Balotelli, Busquets en Benzema

Mario Balotelli heeft zich de laatste weken onmogelijk gemaakt bij Liverpool. Volgens het Italiaanse Mediaset is de spits door zijn zaakwaarnemer aangeboden bij Lazio. De Romeinen zouden Balotelli naar verluidt best graag willen hebben, maar pas de knoop willen doorhakken als eind augustus bekend is of de club zich daadwerkelijk voor de Champions League heeft geplaatst en zo wat extra geld voor de international beschikbaar heeft. Dan moet wel de play-offronde worden overleefd.

Datzelfde medium meldt dat Xherdan Shaqiri heeft bedankt voor Schalke 04. Zijn huidige club wil hem graag kwijt, om met de opbrengst van de transfer Ivan Perisic naar Milaan te halen. Schalke deed al een bod bij Inter en schotelde Shaqiri al een contract voor, maar de Zwitser wil veel meer verdienen dan hem in Gelsenkirchen in het vooruitzicht gesteld is. Bovendien wil hij proberen bij Inter een vaste waarde te worden. Lukt dat niet, dan mag Schalke van hem in januari nog een poging wagen.

Arsenal wil nog een klapper maken op de transfermarkt en de krant Sport weet dat manager Arsène Wenger Sergio Busquets bovenaan zijn lijstje heeft staan. De middenvelder is de laatste zes jaar een vaste kracht op het middenveld van Barcelona, waar hij nog een contract heeft tot medio 2019. Zijn marktwaarde wordt dan ook geschat op een slordige vijftig miljoen euro, dus Arsenal zal wel de hoofdprijs moeten betalen voor de 27-jarige speler.

En als Busquets niet komt, dan nemen de supporters van Arsenal ook genoegen met Karim Benzema. De Franse spits van Real Madrid bracht de geruchtenstroom over een naderende transfer zelf weer in volle gang door op Instagram een foto te posten met de cryptische tekst 'Laat het verleden het verleden blijven'. In Londen twijfelen ze er niet aan dat zijn privéjet op weg is naar de Engelse hoofdstad.

Laissons le passé au passé.. #rip #directionturfu

Een foto die is geplaatst door Karim Benzema (@karimbenzema) op

Gonzalo Higuaín zou volgens Italiaanse media op het punt staan zijn contract te verlengen bij Napoli. Daarmee zou de Argentijn voorlopig een einde maken aan de stroom van transfergeruchten rond zijn toekomst. 'We dromen allemaal van het winnen van prijzen en we werken er hard voor', vertelt de aanvaller op een supportersevenement. Op diezelfde bijeenkomst reageerde clubpresident Aurelio De Laurentiis op de geruchten over een contractverlenging van de Argentijn. 'Wat denk je dat we hier aan het doen zijn? Een luchtje scheppen?', aldus de voorzitter.

We blijven nog even in Napels: Tottenham Hotspur-verdediger Vlad Chiriches vervolgt zijn loopbaan naar alle waarschijnlijkheid bij Napoli. Ook Fiorentina en Galatasaray zouden zich mengen in de strijd om de diensten van de verdediger, maar het duo lijkt te worden afgetroefd. Volgens Sportitalia heeft Napoli overeenstemming bereikt met Spurs over een overstap van de 25-jarige Roemeen. De 32-voudige international zou voor zo'n zes miljoen euro uit Londen mogen vertrekken. Corriere dello Sport denkt dat Napoli-speler Camilo Zúñiga mogelijk betrokken wordt in de deal.

Het lijkt een drukke transferzomer te worden voor Tottenham Hotspur. Aston Villa probeert het verlies van de naar Liverpool vertrokken Christian Benteke op te vangen en zou geïnteresseerd zijn in de diensten van Emmanuel Adebayor. Volgens The Sun is de club uit Birmingham de onderhandelingen met Spurs gestart. De 31-jarige aanvaller uit Togo maakt op White Hart Lane geen aanspraak meer op een basisplaats en lijkt daarom te mogen vertrekken.

Leroy Sané maakte een stormachtige entree in de hoofdmacht van Schalke 04 door te schitteren in een Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Het contract van de negentienjarige Duitser werd onlangs met twee seizoenen verlengd en dat lijkt geen onverstandige zet van de club uit Gelsenkirchen. De aanvallende middenvelder staat op de radar van verschillende Europese grootmachten en Tottenham Hotspur zou volgens Kicker zelfs een bod van twaalf miljoen euro hebben uitgebracht op de jongeling. Schalke 04 nam geen genoegen met het voorstel en heeft Spurs de deur gewezen. 

Een vertrek van Pedro bij Barcelona lijkt aanstaande en Nolito lijkt de aangewezen kandidaat om zijn landgenoot te vervangen in Catalonië. De 28-jarige buitenspeler heeft volgens El Mundo Deportivo een goede band met trainer Luis Enrique en dat zou hem weleens een mooie transfer op kunnen leveren. Het tweetal werkte eerder samen bij Barcelona B. Na een avontuur bij Benfica verkaste de flankspeler naar Celta de Vigo. Bij laatstgenoemde club was de tweevoudige international het voorbije seizoen een van de uitblinkers.

Het gonst de hele zomer al van de geruchten rondom Saido Berahino. Tottenham Hotspur werd aan de spits van West Bromwich Albion gelinkt, evenals Liverpool. Ook een transfer naar het buitenland werd als mogelijkheid genoemd voor de speler van West Bromwich Albion. West Brom was het zat om elke dag de speculaties over Berahino in de krant te lezen en besloot alle verhalen op originele manier te ontkrachten.

AS Roma trekt al een tijdje aan Manchester City-spits Edin Dzeko, maar moet eerst spelers verkopen voordat het de komst van de Bosniër kan afronden. Volgens Italiaanse media moeten van het vijftal Seydou Doumbia, Mattia Destro, Ashley Cole, Gervinho en Adem Ljajic zeker vier spelers vertrekken. Roma hoopt later deze week de komst van Wojciech Szczesny officieel aan te kondigen, terwijl het ook rond lijkt met Mohamed Salah van Chelsea.

Robert Beric wordt al een tijdje gelinkt aan een transfer naar de Bundesliga, maar Rapid Wien weigert de 24-jarige doelpuntenmaker zo kort voor de dubbele confrontatie met Ajax (woensdag en volgende week dinsdag) in de derde voorronde van de Champions League te laten gaan. 'Wat mij betreft vertrekt hij helemaal niet', aldus directeur Andreas Müller in een reactie op de belangstelling van Werder Bremen. 'Ik hoop dat Beric zijn contract bij ons verlengt; we hebben hem een aanbod gedaan. Robert weet dat we hem niet zomaar opgeven. Daarin zal hij zich moeten schikken.'

Erik Lamela staat volgens het Portugese Record op het punt te vertrekken bij Tottenham Hotspur. De Argentijnse dribbelaar staat in de belangstelling van FC Porto, dat de ex-speler van AS Roma wil huren met een optie tot koop. Tottenham zou bereid zijn mee te werken aan een dergelijke deal. Lamela kwam twee jaar geleden voor 36 miljoen euro over van Roma, maar overwon op White Hart Lane nooit de twijfel.

Chelsea zoekt een nieuwe linksback nu Filipe Luís op weg terug is naar Atlético Madrid en is volgens Sky Italia uitgekomen bij Alex Telles (foto), de Braziliaanse vleugelverdediger van Galatasaray. De 22-jarige linkspoot heeft de clubs voor het uitkiezen, want ook Paris Saint-Germain en Juventus zijn gegadigden.

Door het vertrek van Toby Alderweireld en de zware blessure van Florin Gardos zit Ronald Koeman bij Southampton te springen om een nieuwe centrumverdediger. Koeman heeft volgens Engelse media tevergeefs aangeklopt bij Arsenal in een poging de vorig jaar verkochte Calum Chambers een jaar te huren.

Southampton heeft zijn pijlen nu gericht op Steven Caulker van Queens Park Rangers. The Saints willen de 23-jarige mandekker huren met een optie tot koop. Caulker is niet de enige speler van QPR die in de belangstelling van een Premier League-club staat, want Charlie Austin prijkt nog altijd op het verlanglijstje van Newcastle United, maar het prijskaartje van 21 miljoen vinden The Magpies vooralsnog te gortig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.