Transferdagboek 29/07: Berbatov, Sergio Ramos en Stones

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 29/07: Berbatov, Sergio Ramos en Stones

Opvallend nieuws uit Spanje, waar Sergio Ramos zijn contract met Real Madrid tot medio 2020 verlengd zou hebben. De 29-jarige verdediger werd de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Sergio Ramos kiest nu toch voor een langer verblijf bij Real Madrid, meldt Marca. En dat betekent dat manager Louis van Gaal op zoek moet naar een alternatief voor United.

Die lijkt hij echter al snel gevonden te hebben, weet The Guadian. John Stones zou namelijk in beeld zijn bij Manchester United. De 21-jarige verdediger staat nu nog onder contract bij Everton, maar ook Chelsea zit achter de viervoudige international van Engeland aan. Woensdag zou Everton nog een bod van 36 miljoen euro op Stones hebben afgewezen van de Londense club, die er dus een geduchte concurrent bij heeft.

Mario Gómez lijkt na twee jaar Fiorentina zijn geluk te gaan beproeven bij Besiktas. De Turkse club is als beursgenoteerd bedrijf verplicht om onderhandelingen met nieuwe spelers te melden. Woensdag werd naar buiten gebracht dat er met zijn Italiaanse werkgever wordt gesproken over een transfer van Gómez naar Istanbul. De dertigjarige Duitser werd in 2012 met 26 treffers nog tweede achter Klaas-Jan Huntelaar op de topscorerslijst van de Bundesliga, maar mede door veel blessureleed stokte zijn doelpuntenproductie de laatste drie jaar.

Aston Villa heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe spits. De club hoopte op Emmanuel Adebayor, maar die heeft te kennen gegeven dat hij geen interesse heeft in een overgang naar Birmingham. Villa is nu uitgekomen bij Dimitar Berbatov. De routinier is transfervrij na zijn vertrek bij AS Monaco.

VI meldde onlangs al dat Royston Drenthe zijn loopbaan voorlopig niet gaat vervolgen bij PEC Zwolle. Volgens diverse Russische media ligt zijn toekomst in de Premier Liga bij Krylya Sovetov, waar de Belgische trainer Franky Vercauteren aan het roer staat. De 28-jarige Rotterdammer, die op de gehele linkerflank inzetbaar is, wil weg uit Turkije en speelde in het verleden al eens in de Russische competitie bij Alania Vladikavkaz. Het contract van Drenthe bij Erciyesspor loopt nog tot medio 2017.

Volgens El Mundo Deportivo gaat Manchester United bij Barcelona nu eindelijk een bod uitbrengen van ruim dertig miljoen euro op Pedro, die sinds de komst van Luis Suarez in de zomer van 2014 veel minder aan bod kwam bij de Catalaanse grootmacht. De Spaanse aanvaller wil iedere week spelen, waardoor manager Louis van Gaal zeker niet kansloos lijkt in deze missie. Maar waar de Spaanse sportkrant meldt dat United een bod gaat uitbrengen, brengt ESPN juist een bericht dat het nog lang niet zover is. Van Gaal liet onlangs weten dat hij hoopt op een speler van het kaliber-Neymar, dus misschien struint United de markt nog even af voordat er een concreet voorstel richting Barcelona gaat.

Ook in Londen zijn de beleidsbepalers van Tottenham Hotspur drukdoende om de laatste zomeraankopen te realiseren. The Daily Mirror meldt dat de club waar onder anderen Michel Vorm, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Moussa Dembélé, Christian Eriksen en Nacer Chaldi onder contract staan met Everton in gesprek is over een mogelijke transfer van James McCarthy. De 24-jarige Ierse middenvelder heeft een doorlopend contract tot de zomer van 2018 op Goodison Park, waardoor de Londenaren diep in de buidel moeten tasten.

Datzelfde geldt zeker in het geval van Ashley Young, die ook op het lijstje van Spurs zou staan. De flankspeler van Manchester United is in onderhandeling over een nieuw contract bij The Red Devils en speelde vorig jaar volgens zijn huidige manager Louis van Gaal een prima seizoen, maar is niet van het kaliber-Neymar... De toekomst van de dertigjarige Engelsman is dus enigszins onzeker, maar of Tottenham bereid is om een transfersom én een salaris van circa 150 duizend euro per week te betalen valt te betwijfelen.

Overigens is Young niet de enige United-aanvaller op het wensenlijstje van Tottenham Hotspur. Javier Hernández moet de opvolger worden van Emmanuel Adebayor, die waarschijnlijk op huurbasis vertrekt naar Aston Villa. Het contract van Chicharito, die bij United aanvoerder Wayne Rooney voor zich moet dulden, op Old Trafford loopt volgend jaar zomer af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.