Transferdagboek 08/08: Cassano, Lavezzi en Halilovic

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 08/08: Cassano, Lavezzi en Halilovic

Antonio Cassano keert terug naar Sampdoria. De Italiaanse spits wordt vandaag medisch gekeurd door de Blucercherati. Als die keuring geen problemen oplevert, tekent de routinier morgen een tweejarig contract. Cassano zit al een half seizoen zonder club, na zijn vertrek bij Parma in januari.

Ezequiel Lavezzi heeft de clubs voor het uitkiezen. De Argentijnse dribbelaar heeft van Paris Saint-Germain te horen gekregen dat hij bij een goed bod mag vertrekken. Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool hebben daarop al interesse getoond in de voormalige speler van Napoli, weten Engelse tabloids.

Barcelona gaat toptalent Alen Halilovic (foto) waarschijnlijk verhuren. De Kroatische spelverdeler vertrekt vermoedelijk naar Sporting Gijón. De ex-speler van Dinamo Zagreb werd ook gelinkt aan Hamburger SV, Everton en West Ham United, maar Barcelona heeft interesse van die clubs volgens Spaanse media afgewezen. De Catalanen willen Halilovic namelijk graag aan het werk zien in de Primera División.

West Bromwich Albion staat op het punt om een clubrecord te verbreken door twintig miljoen euro uit te trekken voor Salomón Rondón. Manager Tony Pulis bevestigde dat hij Rondón dolgraag wil aantrekken. 'Behalve Rondón gaan we ook nog voor een aantal Belgen en een Franse jongen.'  The Times meldt zelfs dat Rondón, die nu voor Zenit Sint-Petersburg speelt, zijn medische keuring reeds doorstaan heeft.

Ook Mathieu Valbuena is van plan Rusland achter zich te laten. Volgens Canal + wil de Franse international zelfs geld inleveren om over te stappen naar Olympique Lyon. Naar verluidt kon de kleine spelmaker nooit aarden bij Dinamo Moskou, dat hem in 2014 overnam van Olympique Marseille.

Olympique Lyon lijkt zich daarnaast te gaan versterken met Mapou Yanga-Mbiwa. De verdediger van AS Roma, die het onlangs nog aan de stok kreeg met Lionel Messi, kost negen miljoen euro. Le Parisien verwacht dat een akkoord tussen Roma en Lyon over de transfer van Yanga-Mbiwa snel volgt.

AS Roma zelf dacht zich te versterken met Manchester City-spits Edin Dzeko, maar die transfer lijkt wat vertraging op te lopen. De Romeinse club moet volgens Sky Italia namelijk eerst een niet-EU-speler verkopen, voordat Bosniër Dzeko definitief aangetrokken kan worden. Om ruimte te maken voor Dzeko staat onder meer Gervinho op de nominatie om te vertrekken.

Ondertussen meldt Sport Mediaset dat Louis van Gaal nog niet is uitgewinkeld. De Manchester United-manager zou zich dit keer bij Lazio gemeld hebben voor middenvelder Lucas Biglia. De Engelse topclub kan Biglia, die gezien wordt als vervanger voor Ángel Di María, voor dertig miljoen euro overnemen.

'Ik zeg met gepaste trots dat wij biedingen van meer dan tachtig miljoen euro op Paul Pogba hebben afgeslagen', aldus Juventus-directeur Giuseppe Marotta tegenover La Gazzetta dello Sport. Ondanks serieuze van buitenlandse topclubs blijft Pogba dus in Turijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.