Transferdagboek 02/08: Benzema, Carrick en Toivonen

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 02/08: Benzema, Carrick en Toivonen

De toekomst van Ola Toivonen ligt zeer waarschijnlijk in de Premier League. Sunderland-manager Dick Advocaat liet eerder al weten de komst van de aanvaller van Stade Rennes wel te zien zitten, maar ook AFC Bournemouth en West Ham United hebben belangstelling. Toivonen, die eerder onder Advocaat bij PSV werkte, heeft in Frankrijk nog een contract tot medio 2017.

Ook onduidelijk is waar Karim Benzema dit seizoen speelt. De 27-jarige spits van Real Madrid wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar Arsenal, maar na de winst van het Community Shield liet manager Arsène Wenger weten dat alle Spaanse media het niet bij het rechte eind hebben. Volgens de Fransman is Benzema niet in beeld bij de Noord-Londense club. 'Nee, echt niet.' Zondag sprak AS nog over een transfersom van 65 miljoen euro.

Ángel Di María staat op het punt zich te verbinden aan Paris Saint-Germain, maar de Franse topclub zou graag nog een speler van Manchester United verwelkomen. Gelukkig voor manager Louis van Gaal heeft Michael Carrick echter geen trek in een transfer naar PSG. De 33-jarige middenvelder gaat de concurrentiestrijd met Morgan Schneiderlin en Bastian Schweinsteiger graag aan, meldt hij aan ESPN.

Over zes dagen begint het seizoen voor Juventus met de strijd om de Italiaanse Super Cup tegen Lazio. De Italiaanse kampioen wil zich voor dat duel graag nog versterken met een aantal spelers, met het oog op de blessures van Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli en Sami Khedira. Het Duitse Die Welt meldt dat Heiko Westermann in beeld is als versterking voor de defensie. Volgens Italiaanse media zijn daarnaast Axel Witsel en Fredy Guarín opties voor het middenveld.

Als we AS moeten geloven, moet Juventus echter ook vrezen voor een vertrek van spits Álvaro Morata. Real Madrid kan hem deze zomer door een clausule voor dertig miljoen euro terugkopen en trainer Rafael Benítez speelt met de gedachte om daar gebruik van te maken.  De Spaanse coach heeft daarnaast volgens Marca aan Martin Ødegaard en Lucas Silva medegedeeld dat ze verhuurd mogen worden. Benítez kan het duo namelijk geen minuten in de hoofdmacht van Madrid beloven.

Martin Ødegaard: hype, bankzitter of bewijst hij elders inderdaad een grote belofte te zijn?
Martin Ødegaard: hype, bankzitter of bewijst hij elders inderdaad een grote belofte te zijn?

Het perspectief van Kevin-Prince Boateng is bij Schalke 04 ook niet rooskleurig, sinds hij aan het einde van het vorige seizoen teruggezet werd naar het tweede elftal. Waar Al-Ittihad lange tijd de beste papieren leek te hebben om de Ghanese international over te nemen, lijkt Boateng nu toch op weg naar Portugal. De Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio meldt stellig dat Sporting Lissabon de nieuwe werkgever van Boateng wordt.

Ondertussen heeft Zlatan Ibrahimovic nog maar eens twijfel gezaaid over zijn toekomst. De spits van Paris Saint-Germain pakte zaterdagavond met de Franse Super Cup (2-0 zege op Olympique Lyon) de 27ste prijs in zijn carrière, maar mogelijk was dit zijn laatste trofee in Franse dienst. 'Deze wedstrijd kan wel eens mijn laatste zijn voor PSG', was de 33-jarige Zweed naar afloop schimmig in Franse media. Galatasaray en AC Milan willen Ibrahimovic graag overnemen, al zou de veelbesproken Zweed de eerste club al hebben afgewezen.

Ook José Mourinho haalde weer eens krantenkoppen met zijn uitspraken. De Chelsea-manager zei namelijk het volgende. 'Soms heeft de transfermarkt geen regels, dus maken wij als club onze eigen regels. Wij scouten spelers grondig en bepalen vervolgens een waarde. Wij weten daardoor wanneer we moeten stoppen met bieden op een transfertarget en andere opties moeten gaan overwegen.' Uit deze woorden wordt door Engelse media geconcludeerd dat Mourinho de jacht op Everton-verdediger John Stones definitief heeft opgegeven. Daardoor lijkt de weg vrij voor Manchester United, of komt er weer een plotwending?

Dan nog een opvallend nieuwtje uit Duistland. De Westdeutsche Allgemeine Zeitung schrijft namelijk dat Schalke 04 vanavond met een afvaardiging bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal aanwezig is. De werkgever van Klaas-Jan Huntelaar heeft namelijk Eric Botteghin op de korrel. Eerder deze week deed Feyenoord nog een poging om de Braziliaanse mandekker van FC Groningen over te nemen, maar de Rotterdammers zouden daarbij nu dus Duitse concurrentie krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.