Transferdagboek 05/08: Gerson, Kane, Salah en Boateng

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 05/08: Gerson, Kane, Salah en Boateng

Barcelona leek al zeker van de komst van Gerson, maar niets is minder waar. De aanvallende middenvelder van Fluminense vertrekt naar de Serie A. De voorzitter van de Braziliaanse club maakte tijdens een interview hoogstpersoonlijk een einde aan de onduidelijkheid. 'Gerson blijft tot december bij ons en dan vertrekt hij in januari naar AS Roma. Hij gaat niet naar Barcelona', aldus Peter Siemsen. De achttienjarige Braziliaan levert Fluminense zo'n zeventien miljoen euro op.

Een opmerkelijke ontwikkeling in de transferperikelen rond Harry Kane: de Tottenham Hotspur-spits heeft volgens Engelse media het toernooi om de Audi Cup verlaten vanwege een aanbieding van Manchester United. De club van Louis van Gaal zou een bod van ruim 57 miljoen euro hebben uitgebracht op de Engelsman. De aanvalsleider van The Spurs maakte vorig seizoen indruk met 21 competitietreffers.

Aan de transfersoap rond Mohamed Salah lijkt voorlopig geen einde te komen. Zaakwaarnemer Rami Abbas weerlegt de geruchten dat zijn Egyptische cliënt voor zes maanden geschorst wordt wegens contractbreuk. 'We kunnen de details niet openbaar maken, maar de berichten over zijn schorsing zijn belachelijk', aldus de belangenbehartiger op Twitter. De aanvaller tekende in januari een huurcontract voor anderhalf seizoen bij Fiorentina, maar heeft na een half jaar geen zin meer in een langer verblijf in Florence. De Italiaanse club dreigt met een rechtszaak, maar dat lijkt geen indruk te maken. De vleugelspits van Chelsea is op weg naar AS Roma.

De transfer van Abudal Rahman Baba naar Chelsea nadert. De zaakwaarnemer van de FC Augsburg-verdediger bevestigt tegenover Sky Sports dat de Ghanees tot overeenstemming is gekomen met de Engelse kampioen. De linksback moet op Stamford Bridge de naar Atlético Madrid teruggekeerde Filipe Luís opvolgen.

Sporting Lissabon was dicht bij het aantrekken van Kevin-Prince Boateng, maar de transfer gaat om een opmerkelijke reden niet door. De Portugese topclub meldt op Facebook dat de onderhandelingen met de excentrieke middenvelder zijn stukgelopen op de persoonlijke portretrechten van de Ghanese international. Boateng werd eerder dit jaar vanwege disciplinaire redenen uit de selectie gezet bij Schalke 04.

Steeds meer dertigers kiezen voor een voetbalavontuur in de Verenigde Staten. Alvaro Arbeloa lijkt de volgende routinier te worden die een Europese topcompetitie verruilt voor de MLS. Volgens AS beschikt de vleugelverdediger van Real Madrid over twee aanbiedingen uit de Amerikaanse competitie.

Ondanks de interesse van Crystal Palace en Everton kiest Ashley Williams voor een langer verblijf bij Swansea City, zo vertelt hij aan Sky Sports. De dertigjarige aanvoerder van de Premier League-club laat aan duidelijkheid niets te wensen over. 'De geruchten horen bij mijn werk en ik zie de belangstelling als een compliment. Desondanks ben ik volledig toegewijd aan Swansea en ik denk dat iedereen dat weet.'

Dick Advocaat is bij Sunderland druk bezig om zijn selectie te versterken. Zo haalde hij landgenoot Jeremain Lens al naar het Stadium of Light. Nu staat er ook een Belg op het verlanglijstje van Advocaat. Britse media melden dat Manchester United-aanvaller Adnan Januzaj het seizoen op huurbasis afmaakt bij The Black Cats.

Louis van Gaal lijkt bovendien nóg een aanvaller kwijt te raken. Javier 'Chicharito' Hernández kan volgens berichten in Engeland alvast een huis gaan zoeken in Londen. West Ham United zag eerder een bod afgewezen worden, maar geeft de hoop nog niet op. Dat doet ook Tottenham Hotspur niet, ook zij zouden de Mexicaan graag zien komen.

Javier Mascherano werd bij Barcelona deze week officieel aangesteld als vierde aanvoerder, maar heeft een opmerkelijke wens. De Argentijn zou namelijk ooit nog in Italië willen spelen, zo laten zijn vertegenwoordigers weten. Maar, zo voegt de woordvoerder daaraan toe: 'Hij zal tot die tijd blijven strijden voor Barça'.

Virgil van Dijk wordt nadrukkelijk gevolgd door talloze Premier Leauge-clubs, maar zijn manager Ronny Deila wil voorlopig niets van een transfer weten. 'Van Dijk is meer waard dan tien miljoen euro; hij is absoluut een internationale topspeler', refereert de Noor bij BBC Sport aan een vermeend bod van het Southampton van manager Ronald Koeman. 'Bovendien is er nog niet eens geboden.'

Het voorlopige veto van Deila heeft ook te maken met het duel van Celtic in de derde voorronde van de Champions League. Vanavond verdedigen de Schotten in het uitduel met FK Qarabag een 1-0 thuiszege. 'We willen successen met deze club en daar hebben we de beste spelers voor nodig. Virgil is er daar een van. Ik ben ook onder de indruk van hoe hij met de hele situatie omgaat. Hij focust zich volledig op de wedstrijd en op Celtic.'

Giorgios Samaras (30) lijkt op weg naar Sampdoria. Toch zou de medische keuring voor een kink in de kabel hebben gezorgd. Sky Sport Italia meldt dat Samp-voorzitter Massimo Ferrero is geschrokken van de medische toestand van de Griekse spits en zou zijn beslissing om hem te halen willen heroverwegen. Haast is er niet, Samaras is transfervrij omdat hij zijn contract bij West Bromwich Albion liet ontbinden. In het verleden was hij ook spits bij onder meer SC Heerenveen, Manchester City en Celtic.

Dat Real Madrid open staat voor het verhuren van Lucas Silva (22) was al langer bekend. De defensieve middenvelder lijkt daardoor het middelpunt te worden van een Portugees gevecht. Deze week meldde O Jogo  al dat Sporting Lissabon de Braziliaan, die in januari overkwam van Cruzeiro, graag tijdelijk wil overnemen. Nu zou evenwel ook FC Porto zich gemeld hebben, waardoor Real en Silva kunnen kiezen.

Hoewel Lucas Digne nog steeds de eerste kandidaat lijkt, zijn er meer linksbacks in beeld bij AS Roma. Fabio Coentrão verliet Portugal al in 2011 toen Real Madrid hem voor dertig miljoen euro overnam van Benfica. Bij De Koninklijke moet hij echter de Braziliaan Marcelo in de pikorde voor zich dulden. Daar zou AS Roma graag gebruik van willen maken. Sky Sport Italia meldt dat Roma in ieder geval al navraag heeft gedaan bij Real over de 27-jarige linksback, zowel een huurovereenkomst als een permanente transfer kwam daarbij als optie op tafel. Het is overigens ook mogelijk dat Roma voor zowel Digne als Coentrão gaat. De geflopte Ashley Cole mag immers vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.