Transferdagboek 04/08: Dzeko, Sleegers en Osvaldo

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 04/08: Dzeko, Sleegers en Osvaldo

Edin Dzeko vertrekt op zeer korte termijn van Manchester City naar AS Roma. Engelse en Italiaanse media melden dat beide clubs vanmiddag een akkoord bereikt hebben over een transfersom van zeventien miljoen euro. De officiële aankondiging van de deal wordt later deze week verwacht.

Voor wie er nog aan twijfelde: Joey Sleegers blijft gewoon bij Feyenoord. De jonge aanvaller ergerde zich nogal aan de geruchten over een tijdelijk vertrek uit Rotterdam en besloot deze verhalen zelf te ontkrachten. Het afgelopen seizoen leende Feyenoord hem uit aan FC Eindhoven.

Pablo Osvaldo wordt volgens O Jogo vandaag medisch gekeurd door FC Porto. Bij de Portugese grootmacht moet de spits de naar Atlético Madrid vertrokken Jackson Martínez doen vergeten. Osvaldo is transfervrij nadat hij eerder deze zomer zijn contract bij Southampton liet ontbinden. Eerder vertrok de Italiaanse international al door de achterdeur bij Boca Juniors, Internazionale en AS Roma.

De transfer van Leroy Fer naar Sunderland is op een haar na gevild, meldt het Engelse Sky Sports. De Nederlandse middenvelder  wordt vandaag nog bij Sunderland verwacht voor een medische keuring. De club van manager Dick Advocaat is van plan om Fer voor een jaar te huren van zijn werkgever Queens Park Rangers. Daarnaast hoopt Advocaat zich volgens Engelse media ook nog te versterken met Yann M'Vila, die op huurbasis kan overkomen van Rubin Kazan.

Nu Chelsea is afgehaakt voor John Stones richt de Londense topclub zijn pijlen op Danny Rose. Dat schrijft de Daily Mirror. De linksback van Tottenham Hotspur moet circa twintig miljoen euro kosten. De kans dat Rose daadwerkelijk de overstap maakt, is echter klein. Abdul Rahman Baba van FC Augsburg is namelijk nog steeds de topkandidaat om de plaats van Filipe Luís in de Chelsea-selectie over te nemen.

Het lijkt ook lastig te worden voor zaakwaarnemer Mino Raiola om deze transferzomer na Ricardo Kishna opnieuw een speler onder te brengen bij Lazio. Volgens de Daily Mirror heeft hij Mario Balotelli, die overbodig is verklaard bij Liverpool, aangeboden bij de Romeinse club. Lazio wil Balotelli echter alleen huren van Liverpool als het de groepsfase van de Champions League bereikt.  

Virgil van Dijk (24) mag zich dan voorbereiden op de verhitte strijd in Azerbeidzjan op weg naar de Champions League, zijn naam blijft rondzingen in de Premier League. Volgens The Express bereidt Southampton een bod voor van tien miljoen euro om Celtic te overtuigen de Nederlandse verdediger te laten gaan. Met de vermeende interesse van Manchester United en Arsenal op de achtergrond is de vraag of de Schotse club genoegen neemt met dit bedrag.

Over Southampton gesproken, er wordt op meer transferborden geschaakt door The Saints. Manager Ronald Koeman zou volgens Bild zestien miljoen euro willen neerleggen voor de twintigjarige Leon Goretzka. De middenvelder van Schalke 04 staat te boek als een groot talent, maar ook als blessuregevoelig. Goretzka werd twee jaar geleden voor 3,2 miljoen euro weggehaald bij VfL Bochum, maar speelde mede door fysieke malheur afgelopen seizoen slechts tien Bundesliga-duels. 'We willen hem niet laten vertrekken', zegt Schalke-manager Horst Heldt, die mogelijk wel door de knieën gaat als het bod te aantrekkelijk is.

Southampton wordt ook in verband gebracht met Dennis Praet (21). Maar er zijn meer kapers op de kust gearriveerd die de Anderlecht-middenvelder naar de andere kant van de Noordzee willen lokken. Naast Aston Villa heeft West Bromwich Albion serieuze interesse in de Belgische international, al wordt tegen het prijskaartje om de nek van Praet (vijftien miljoen euro) aangehikt.

Anders Lindegaard is op zijn beurt op zoek naar een nieuwe club, en dan mogelijk op het Europese vasteland. De Deense doelman heeft van Louis van Gaal gehoord dat er, ondank alle onzekerheden over de (Spaanse) goalies, op Old Trafford geen toekomst meer voor hem is. Manchester United is schijnbaar bereid de 31-jarige keeper gratis te laten vertrekken. Lindegaard houdt alle opties open, maar gezien zijn ambities nog in een topcompetitie actief te zijn zien ze hem in Denemarken voorlopig nog niet terug.

Voor Joshua John is de Superliga juist voorlopig nog zijn werkterrein. De Nederlandse aanvaller mag dan toe zijn aan een nieuwe uitdaging en interesse hebben gewekt vanuit Nederland en Turkije, FC Nordsjælland wil hem niet zonder slag of stoot laten gaan. John zou hard op weg zijn naar de uitgang, maar dat wordt tegengesproken door technisch directeur Carsten Jensen. 'Ik kan zeggen dat de verhalen allemaal zijn opgeblazen. Er zijn absoluut geen gesprekken met andere clubs gaande', aldus Jensen in Deense media.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.