Transferdagboek 13/08: Götze, Müller en Dzsudzsák

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 13/08: Götze, Müller en Dzsudzsák

Mario Götze blijft zitten waar hij zit. Ongelukkig door zijn situatie bij Bayern München waren er wat hengeltjes uitgegooid. Maar het speculeren over de toekomst van de international is voorbij. 'Hij heeft de club medegedeeld dat hij hier wil blijven', vertelde bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'Als er niets gebeurt, dan zit de deksel erop.'

Rummenigge herhaalde ook dat Thomas Müller nergens heen gaat, en dus ook niet naar Manchester United. 'Voor Thomas Müller is er geen prijs. We zijn compleet resistent. Hij is niet te koop, hoe koppig Louis van Gaal ook is.'

Borussia Dortmund heeft schijnbaar de beste papieren om Alen Halilovic tijdelijk over te nemen van Barcelona. Hamburger SV was ook in de markt, maar de negentienjarige Kroaat ziet meer heil in BVB. Dat wordt gemeld in Spaanse media.

Net als HSV dreigt Hertha BSC een aanvallende impuls mis te lopen. Balász Dzsudzsák was op weg in Berlijn te gaan samenwerken met zijn landgenoot en trainer Pál Dardai, maar kijkt nu rond bij Bursaspor. Er is nog hoop in Berlijn, de voormalig aanvaller van PSV heeft nog nergens getekend. Dzsudzsák staat tot eind 2015 onder contract bij Dinamo Moskou.

De naam Zlatan Ibrahimovic circuleert immer en altijd boven de transfermarkt. Gaat de oud-Ajacied dan toch nog Parijs verlaten? Een vertrek bij Paris Saint-Germain zou in elk geval niets te maken hebben met het geluk van de Zweed. 'Ik ben gelukkig hier en heb nog een contract voor een jaar bij PSG', zei de Zweed. 'Ik hou ervan met fantastische spelers te spelen, de club groeit en heeft grote ambities. Ze gaan voor het beste en ik vermaak me hier. Dus, ja, ik ben een PSG-speler.'

Kevin De Bruyne zit in de wachtkamer. Manchester City moet eerst tot een vergelijk komen met VfL Wolfsburg, waarbij de genoemde transfersom inmiddels ver boven de zestig miljoen euro is geklommen. Vincent Kompany zou in elk geval graag zijn landgenoot begroeten bij The Citizens.

'Ik wil deze zaak niet te veel beïnvloeden, maar hij is een ongelooflijk talent. Als hij naar City komt, zou ik de gelukkigste man in de ploeg zijn', tekenden Engelse media op uit de mond van de verdediger.

We blijven nog even bij onze zuiderburen. Club Brugge is met Bursaspor in gesprek over een overgang van Tom De Sutter. De Belgische club heeft nog geen afdoende bod op tafel zien liggen voor de dertigjarige spits. De Turken verhogen wel steeds het bod maar hebben nog niet de verlangde twee miljoen euro geboden. Club heeft ook geen haast, want het wil nog wel kunnen beschikken over De Sutter in de dubbele confrontatie met Manchester United.

In Duitsland wordt er gewag van gemaakt dat Nico Schulz (22) op het punt staat de overstap te maken van Hertha BSC naar Genoa. Op zich geen spraakmakende transfer. Maar wat betekent het voor de kansen van Nicolai Boilesen, die eerder deze week in verband werd gebracht met Genoa. De Deense Ajacied is immers net als Schulz een linksback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.