Transferdagboek 12/08: Kalinic, Krychowiak, Mertens, Romeu

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 12/08: Kalinic, Krychowiak, Mertens, Romeu

Arsenal gaf deze zomer nog niet al te veel geld uit op de transfermarkt. Daar gaat volgens The Telegraph echter snel verandering in komen. Dinsdagavond zaten er volgens de Britse krant scouts op de tribune van het Dinamo Stadion in Tbilisi voor Grzegorz Krychowiak. De Poolse international is in beeld als nieuwe controleur in de ploeg van manager Arsène Wenger, die bereid zou zijn de gelimiteerde afkoopsom van dertig miljoen euro neer te tellen.

Ook Ronald Koeman zat bij Southampton nog verlegen om een controlerende middenvelder. Die zoektocht kan de Nederlandse manager volgens Sky Sports spoedig staken. The Saints zullen vandaag nog Oriol Romeu overnemen van Chelsea, meldt het tv-station. De 23-jarige Spanjaard, opgeleid door Barcelona, mag vertrekken op Stamford Bridge. Daar kwam hij sinds zijn komst in 2011 slechts 33 keer in actie, voordat The Blues hem verhuurden aan Valencia en VfB Stuttgart.

Volgens het Italiaanse dagblad Il Messaggero heeft Chelsea vanuit Rome ook bericht gekregen dat AS Roma Kurt Zouma voor de rest van het seizoen wil huren. De Giallorossi raakten onlangs met Alessio Romagnoli immers een belangrijke defensieve kracht kwijt aan AC Milan en de twintigjarige Fransman is onder manager José Mourinho in principe geen eerste keus. De kans dat de Portugees Zouma laat gaan is echter klein, gezien de geringe bezetting in de achterhoede van de kampioen.

Bij Napoli is juist een overschot aan verdedigende middenvelders ontstaan door de komst van Allan en Mirko Valdifiori. Daardoor lijkt er na vier jaar een einde te komen van het verblijf van Gökhan Inler. De 31-jarige Zwitser staat in de belangstelling van Schalke 04 en Leicester City, die donderdag definitief uitsluitsel van Inler zouden krijgen. Fiorentina, West Ham United en Besiktas zouden minder kans maken.

Blijven Dries Mertens en Gökhan Inler deze zomer in Napels, of lonkt er een transfer?
Blijven Dries Mertens en Gökhan Inler deze zomer in Napels, of lonkt er een transfer?

Napoli raakt deze zomer mogelijk ook Dries Mertens nog kwijt. De Belgische vleugelspits is nog altijd in beeld bij Internazionale, dat eerder ook al had geïnformeerd naar de 28-jarige ex-PSV'er. Toen liet Napoli nog weten Mertens niet kwijt te willen, terwijl Mertens zich al haastte om een gerucht over een vertrek naar Watford de kop in te drukken. Desondanks zou Inter nu opnieuw benieuwd zijn of er echt niet te praten valt over een transfer.

Alle mogelijke obstakels die bij een transfer komen kijken heeft Fiorentina klaarblijkelijk overwonnen. Dnjepr Dnjepropetrovsk meldt op de eigen website dat Nikola Kalinic op het vliegtuig zal stappen om zijn transfer naar de Italianen af te ronden. De 27-jarige Kroaat moet in Florence het vertrek van Mario Gómez naar Besiktas opvangen. Volgens zijn Oekraïense werkgever is het een kwestie van tijd dat de centrumspits zijn handtekening zet onder een contract.

Fernando Llorente wordt in verband gebracht met aardig wat clubs. Zo zou de Spaanse aanvaller van Juventus in de belangstelling staan van Real Madrid, Manchester United en Arsenal. Volgens Tuttomercatoweb mengt ook Athletic de Bilbao, de club waar Llorente vanaf 2004 tot 2013 onder contract stond, zich nu in de race om de handtekening van de spits. Sevilla lijkt vooralsnog echter nog altijd de beste papieren te hebben om de dertigjarige Llorente binnen te halen.

Welke club ter wereld Harry Kane ook mag willen aantrekken, volgens The Guardian is hij het komende jaar nog gewoon te bewonderen op White Hart Lane. Tottenham Hotspur zou Manchester United, dat interesse toonde in de 22-jarige aanvaller, hebben laten weten dat de club Kane onder geen beding laat gaan. De club heeft een sterke onderhandelingspositie, want de tweevoudig international van Engeland ligt vast tot medio 2020.

Ángel di María (links) en Ezequiel Lavezzi tijdens een training van het Argentijns elftal.
Ángel di María (links) en Ezequiel Lavezzi tijdens een training van het Argentijns elftal.

In Valencia werd verheugd gereageerd op de transfer van Ángel di María naar Paris Saint-Germain, meldt Super Deporte. De komst van de Argentijn zou de aanwezigheid van diens landgenoot Ezequiel Lavezzi in Parijs namelijk overbodig maken. Valencia ziet de dertigjarige aanvaller graag komen, maar lijkt afhankelijk van het resultaat in de laatste voorronde van de Champions League. Daarin neemt Los Che het op tegen Monaco. Bovendien lijkt ook Manchester United geïnteresseerd in Lavezzi.

De strijd om de Italiaanse Super Cup lijkt nog een staartje te krijgen. Lazio-aanvaller Keita Baldé Diao moest in dat duel namelijk vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn ploeg met 2-0 ten onder ging tegen Juventus. Dit tot onvrede van de twintigjarige Keita, die volgens Corriere dello Sport na de wedstrijd aanstuurde op een transfer. Aston Villa hapte direct toe. De Engelsen legden een bedrag van circa elf miljoen euro op tafel als openingsbod. Lazio verlangt echter minstens vijftien miljoen. Naar verluidt zijn ook Arsenal, Fiorentina, Internazionale, Juventus en Liverpool geïnteresseerd.

Roman Bürki is bij Borussia Dortmund de nummer één onder de lat. De 24-jarige doelman kwam deze zomer over van SC Freiburg en verdringt Roman Weidenfeller naar de reservebank. Daardoor komt de geruchtenstroom over een mogelijk vertrek van de 35-jarige Duitser op gang. De vijfvoudig international van Duitsland wordt voornamelijk in verband gebracht met een vertrek naar de Premier League en oud-collega Jens Lehmann ziet dat wel zitten. 'Niet elke speler kan een transfer naar Engeland aan, maar Roman is lang en robuust', klinkt Lehmann lovend in Bild. 'Ik zie hem daar al wel spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.