Transferdagboek 09/08: Romagnoli, Shaqiri en Van der Wiel

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 09/08: Romagnoli, Shaqiri en Van der Wiel

AC Milan heeft Alessio Romagnoli bijna binnen. 'De transfer is voor 99,8 procent rond', liet vicevoorzitter Adriano Galliani zondagavond weten aan Sky Italia. Naar verluidt gaat het om een transfersom van tussen de 25 en 30 miljoen euro voor de twintigjarige verdediger van AS Roma. Vorig seizoen speelde Romagnoli op huurbasis voor Sampdoria, waar hij werkte onder Sinisa Mihajlovic. De trainer ging deze zomer aan de slag bij AC Milan.

De transfer van Xherdan Shaqiri naar Stoke City leek te zijn afgeketst, maar zondag was de 23-jarige Zwitser een van de toeschouwers tijdens het thuisduel met Liverpool (0-1). 'Soms kan het snel gaan en soms moet je wat geduldiger zijn. We moeten afwachten', reageerde manager Mark Hughes na de wedstrijd. Shaqiri - die pas sinds januari voor Internazionale speelt - kan bij Stoke ploeggenoot worden van Ibrahim Afellay, Marco van Ginkel en Erik Pieters.

Opvallend nieuws uit Frankrijk, waar gemeld wordt dat de toekomst van Gregory van der Wiel mogelijk tóch bij Paris Saint-Germain ligt. Vorige week nog liet de 27-jarige rechtsback zelf weten op weg naar de uitgang te zijn: 'Ik wil graag bij PSG blijven, maar de club wil dat ik vertrek.' Van der wiel zou nu echter een aanbiedig hebben gekregen om zijn medio 2016 aflopende contract te verlengen, meldt L'Equipe.

De kans is groot dat Charlie Austin dit seizoen in de Premier League te zien is. Queens Park Rangers heeft de vraagprijs voor de 26-jarige spits namelijk laten zakken naar negentien miljoen euro, meldt The SUnday Mirror. Maar dan moet het bedrag wel ineens worden betaald. Newcastle United en Tottenham Hotspur werden deze transferperiode al in verband gebracht met Austin, die vorig seizoen achttien keer namens QPR scoorde op het hoogste niveau. Genoeg voor lijfsbehoud was dat echter niet.

West Ham United zoekt ook nog een spits en twijfelt tussen Dimitar Berbatov en Islam Slimani. De eerste is transfervrij na zijn vertrek bij AS Monaco. De 34-jarige Bulgaar speelde eerder in de Premier League voor Tottenham Hotspur, Manchester United en Fulham. Slimani is zeven jaar jonger, maar de aanvaller van Sporting Lissabon moet zo'n vijftien miljoen euro opleveren, weet The Sunday Times.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.