Transferdagboek 10/08: Zidane, De Bruyne en Borini

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 10/08: Zidane, De Bruyne en Borini

Na het voortijdige vertrek van Marcelo Bielsa zoekt Olympique Marseille naar een nieuwe trainer. Volgens L'Equipe tovert de Zuid-Franse club mogelijk een opvallende naam uit de hoge hoed. Zinedine Zidane is in beeld om de trainersfunctie te bekleden. De 43-jarige Fransman heeft nog geen ervaring als hoofdtrainer op het hoogste niveau. Zizou staat momenteel aan het roer bij Real Madrid Castilla, het tweede elftal van De Koninklijke. De Franse krant denkt te weten dat ook Eric Gerets en Jürgen Klopp op het lijstje van Marseille staan. Bielsa zou op zijn beurt een aanbod hebben afgewezen om bondscoach te worden van Mexico.

Christian Benteke is nu nog de duurste Belgische voetballer ooit, maar de spits die Liverpool ruim 46 miljoen euro kostte wordt mogelijk deze week nog van de troon gestoten. Manchester City heeft volgens diverse Engelse media namelijk zijn bod op Kevin De Bruyne flink verhoogd, tot een slordige 65 miljoen euro. Wolfsburg wees het bod op zijn sterspeler overigens af, dus de bal ligt weer bij de Engelsen...

Fiorentina zoekt een opvolger voor Mario Gómez en is in zijn zoektocht uitgekomen bij Fabio Borini, die op dood spoor zit bij Liverpool. La Nazione weet dat de onderhandelingen tot nu toe soepel zijn verlopen, maar dat de salariseisen van Borini hoog zijn. Fiorentina zou hem een aanbod hebben gedaan met 48 uur bedenktijd, voordat naar andere alternatieven wordt gekeken.De 24-jarige Borini speelde in Italië al voor AS Roma.

Fabio Borini speelde in het seizoen 2011/12 voor AS Roma. Fiorentina wil hem nu terughalen naar de Serie A.
Fabio Borini speelde in het seizoen 2011/12 voor AS Roma. Fiorentina wil hem nu terughalen naar de Serie A.

Louis van Gaal kan de komst van Pedro voorlopig op zijn buik schrijven. De Catalanen zijn niet van plan de 28-jarige aanvaller te laten gaan nu Neymar even uit de running is. De Braziliaanse spits heeft de bof en kan de komende twee weken niet in actie komen. Totdat Neymar volledig hersteld is, wordt er sowieso niet onderhandeld. Bovendien, Barcelona kan ook geen vervanger voor Pedro aantrekken, want die mag wegens het registratieverbod niet worden opgesteld voor januari.

Chelsea leek afgehaakt in de strijd om John Stones, maar volgens The Daily Mirror is niets minder waar. José Mourinho staat volgens de Engelse krant op het punt een nieuw bod uit te brengen op de jonge centrumverdediger van Everton. De Londenaren zouden een slordige 42 miljoen euro over hebben voor de 21-jarige basiskracht van The Toffees. De Portugese manager insinueerde eerder dat zijn transferdoelwit te duur zou zijn. 'Wij scouten spelers grondig en bepalen vervolgens een waarde. Wij weten daardoor wanneer we moeten stoppen met bieden op een transfertarget en andere opties moeten gaan overwegen', aldus Mourinho in gesprek met Engelse media.

Het eventuele vertrek van Stones kan de situatie rond Virgil van Dijk ook van een nieuwe impuls voorzien. De Nederlander is volgens The Daily Express nog altijd de topkandidaat om zijn jongere collega-verdediger op te volgen op Goodison Park. De 24-jarige Celtic-speler is in twee jaar uitgegroeid tot een absolute sterkhouder en Glasgow en dat is in de Premier League niet onopgemerkt gebleven. Manager Roberto Martínez moet wel nog afrekenen met Southampton, dat ook interesse heeft in de defensieve kracht.

Virgil van Dijk mag zich in de belangstelling verheugen van meerdere clubs uit de Premier League.
Virgil van Dijk mag zich in de belangstelling verheugen van meerdere clubs uit de Premier League.

Eerder meldden we al dat diverse Engelse clubs Dennis Praet maar wat graag naar de Premier League willen halen. Het prijskaartje van zo'n vijftien miljoen euro zou echter een probleem vormen. Daarin lijkt na gesprekken tussen de zaakwaarnemer van de jonge middenvelder en Anderlecht verandering te zijn gekomen. Het Nieuwsblad meldt dat Paars-Wit inmiddels ook oren heeft naar aanbiedingen van zo'n tien miljoen euro. Goed nieuws voor geïnteresseerde partijen als West Bromwich Albion en Aston Villa.

Volgens de Belgische krant heeft de veranderde houding van Anderlecht deels te maken met Mbark Boussoufa. De Brusselse club heeft namelijk nog altijd de hoop de in Nederland geboren Marokkaan te kunnen verleiden tot een terugkeer naar de Belgische hoofdstad. De spelmaker maakte het voorbije weekend al geen deel meer uit van de selectie van Lokomotiv Moskou. De Russen staan open voor een vertrek van Boussoufa vanwege het hoge salaris van de dertigjarige middenvelder. De 36-voudige international speelde tussen 2006 en 2011 voor Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.