Transferdagboek 14/08: Draxler, Eriksen, Pedro & Witsel

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 14/08: Draxler, Eriksen, Pedro & Witsel

Verscheidene Engelse en Spaanse media gingen er al van uit dat Pedro op weg is naar Manchester United, maar nu duiken toch weer berichten op dat Chelsea en vooral Manchester City de plannen van manager Louis van Gaal willen dwarsbomen. De vooraanstaande journalist Guillem Balague stelt dat United de vraagprijs voor de Barcelona-aanvaller, die volgens een clausule in zijn contract dertig miljoen euro bedraagt, nog altijd niet heeft opgehoest. City denkt met een bod van 32 miljoen daarom een goede kans te maken. Chelsea blijft vooralsnog op de achtergrond, maar is ook nog steeds in de race.

De twee grootmachten uit Manchester zijn volgens diezelfde Balague ook verwikkeld in een strijd om de handtekening van Nicolás Otamendi. Geen van beide clubs heeft vooralsnog voldaan aan de gelimiteerde afkoopsom van vijftig miljoen euro die de Argentijnse verdediger in zijn verbintenis heeft staan, maar toch heeft zijn werkgever Valencia zich al min of meer neergelegd bij het vertrek van Otamendi.

Dat geldt allerminst voor Schalke 04 in het geval van Julian Draxler. Juventus zou met de aanvallende middenvelder zelf al overeenstemming hebben bereikt, maar komt er vooralsnog niet uit met de club van Klaas-Jan Huntelaar. Italiaanse media schrijven dat De Oude Dame nu weer toenadering heeft gezocht tot Schalke, maar van een nieuw bod is volgens sportief directeur Horst Heldt geen enkele sprake. 'We hebben een bod ontvangen op Draxler, dat we hebben geweigerd. We hebben geen nieuw voorstel grekregen en hebben ook geen enkele intentie korting te geven.'

Tottenham Hotspur zal er ongetwijfeld hetzelfde instaan als Juventus zich meldt voor Christian Eriksen (op de foto hieronder in duel met Michael Carrick van Manchester United), zoals diverse Italiaanse kranten schrijven. La Gazzetta dello Sport zegt dat de twee clubs al contact hebben gehad over een mogelijke transfer van de Deen, die in beeld zou zijn omdat hij behalve als nummer 10 ook op andere middenveldposities uit de voeten kan. Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat zowel Draxler als de ex-Ajacied deze zomer nog naar Turijn komt, al zal Juve het bod van tussen de 20 en 23 miljoen euro nog wel met enkele miljoenen moeten verhogen.

Juventus was lange tijd samen met AC Milan ook geïnteresseerd in de diensten van Axel Witsel, maar de vraagprijs van 35 miljoen euro van Zenit Sint-Petersburg schrok de Italiaanse grootmachten af. Milan zou nu echter opnieuw zaken willen doen. En deze keer lijkt het bod van 25 miljoen plus bonussen wél in de smaak te vallen bij Zenit, al zal de transfer van de Belgische middenvelder mogelijk pas in de laatste dagen van augustus rondkomen.

De kans dat Mattia Destro tegen die tijd verlost is van zijn reserverol bij AS Roma, is levensgroot. De Italiaanse spits is na de komst van Edin Dzeko overbodig en zo goed als rond met het naar de Serie A gepromoveerde Bologna. De transfer is echter nog niet helemaal beklonken, omdat de twee clubs nog onderhandelen over wie de bonussen betaalt die Destro wegens zijn salarisverlaging eist. Wellicht is dat het buitenkansje waar Norwich City op wacht. De werkgever van Ricky van Wolfswinkel bevestigde vrijdag bij monde van manager Alex Neil dat Destro in beeld is bij The Canaries. Het zou slecht nieuws zijn voor de van Saint-Étienne teruggekeerde Van Wolfswinkel.

Mogelijk keert ook Alexander Büttner spoedig terug in de Premier League. De 26-jarige verdediger van Dinamo Moskou, die in de periode 2012-14 onder contract stond bij Manchester United, is volgens verschillende Engelse media in beeld bij Everton. Bij de club uit Liverpool staat Leighton Baines zeker drie maanden aan de kant met een knieblessure, waardoor Büttner genoemd wordt als zijn vervanger. Everton zou de Doetinchemmer graag willen huren.

Dan over naar Arjen Robben, die vrijdagavond begint aan zijn zevende seizoen als speler van Bayern München. Maar deze zomer was de 31-jarige aanvaller ook in beeld bij Fenerbahçe. Drie weken geleden ontkende de nieuwe club van Robin van Persie dat nog, maar vicevoorzitter Ilhan Eksioglu liet donderdag weten dat de club uit Istanbul er alles aan gedaan heeft om Robben naar Fenerbahçe te halen. De vraag is echter of de Groninger daarop zat te wachten.

Tottenham Hotspur staat op het punt na twee jaar afscheid te nemen van Roberto Soldado. De dertigjarige spits is naar Spanje afgereisd om zijn transfer naar Villarreal af te ronden. Soldado wist in Noord-Londen de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken en kwam bij Tottenham tot slechts zestien goals in 76 wedstrijden. Als speler van Valencia scoorde hij eerder nog 82 keer in 141 officiële duels.

Soldado wordt bij Tottenham mogelijk opgevolgd door Clinton N'Jie, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan. De aanvaller van Olympique Lyon moet zo'n veertien miljoen euro opleveren, plus drie miljoen aan bonussen. De 21-jarige Kameroener wordt in eigen land vergeleken met Samuel Eto'o. Vorig seizoen was N'Jie namens Lyon in dertig wedstrijden goed voor zeven doelpunten en acht assists in de Ligue 1.

Ook ex-PSV'er Ola Toivonen scoorde de voorbije jaargang zeven keer in de Ligue 1, maar de 29-jarige Zweed staat op het punt Frankrijk te verlaten. Bayer Leverkusen en FSV Mainz hebben zich namelijk gemeld voor de aanvaller van Satde Rennes, meldt L'Equipe. Toivonen kan dit seizoen ook niet meer rekenen op een basisplaats onder trainer Philippe Montanier en heeft daardoor al laten weten zijn heil elders te zoeken. Afgelopen zaterdag op bezoek bij Bastia (2-1 verlies) viel hij een kwartier voor tijd in. Onder meer Sunderland, waar Dick Advocaat manager is, wordt genoemd als mogelijke nieuwe bestemming.

Tot slot naar Paris Saint-Germain, dat Lucas Digne waarschijnlijk van de hand doet aan AS Roma. Trainer Laurent Blanc heeft dan met Maxwell nog maar de beschikking over één linksback en dus is de Franse topclub op zoek naar een nieuwe speler voor die positie. PSG lijkt die te hebben gevonden bij Zenit Sint-Petersburg. De 28-jarige Cristian Ansaldi, die vorig seizoen werd verhuurd aan Atlético Madrid, is het voornaamste doelwit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.