CL-finale in beeld: Real Madrid grijpt La Décima

Real Madrid heeft de tiende Europa Cup I/Champions League in zijn historie gewonnen. In een spannende finale werd stadsgenoot Atlético na verlenging verslagen: 4-1. Voetbal International selecteerde tien opvallende beelden van VI Images.

Een doelpunt van Diego Godín leek Atlético Madrid de Champions League op te leveren, maar dat was buiten Sergio Ramos gedacht. Uit een hoekschop kopte hij in de 93ste minuut raak en dwong daarmee een verlenging af.
Ángel di María was volkomen ongrijpbaar voor de Atlético-defensie. Met een fantastische solo leidde de Argentijnse middenvelder de bevrijdende 2-1 voor Real Madrid in.
Gareth Bale was de maker van dat doelpunt. Daarmee maakte hij bovenstaande misser uit de eerste helft goed. Toen schoot de aankoop van honderd miljoen uit kansrijke positie naast.
Scheidsrechter Björn Kuipers zorgde soms voor woede bij Atlético Madrid, maar hield zich knap staande. Daar had hij wel twaalf gele kaarten voor nodig: een record in een Champions League-finale.
Iker Casillas is uitzinnig van vreugde met La Décima. Bij de vorige twee bekers (2000 en 2002) was hij ook al van de partij. De 33-jarige doelman zat er overigens volledig naast bij de openingstreffer.
Cristiano Ronaldo benut een strafschop (4-1) en brengt daarmee zijn doelpuntentotaal in de Champions League dit seizoen op zeventien: een record.
Carlo Ancelotti wordt op handen gedragen. Volledig terecht. Hij is nu samen met Bob Paisley de enige trainer met drie Europa Cups I achter zijn naam.
Ook Luka Modric (links) had een groot aandeel in de zege van Real Madrid. Hij was het creatieve brein van de ploeg en trapte de corner waaruit de gelijkmaker viel.
Feest voor drie Portugezen in Lissabon: Pepe, Cristiano Ronaldo en Fabio Coentrão zijn blij.
En het bleef nog lang onrustig in Lissabon.

Samenstelling: Pieter Zwart