Ancelotti meest succesvolle trainer Champions League

Reacties

Carlo Ancelotti is na de zege van Real Madrid op stadgenoot Atlético Madrid de meest succesvolle coach in de Champions League. In Lissabon veroverde de 54-jarige Italiaan zijn derde eindzege als trainer in het miljoenenbal.

Ancelotti meest succesvolle trainer Champions League

Namens De Koninklijke waren Sergio Ramos, Gareth Bale, Marcelo en Cristiano Ronaldo de doelpuntenmakers in de bijzondere eindstrijd. Voor Real betekende de winst op stadgenoot Atlético La Décima, de tiende eindzege in de Europa Cup I/Champions League.

Voor de ervaren Italiaan, die in 2003 en 2007 al de Champions League won met AC Milan, was het alweer zijn vierde finale in het meest prestigieuze toernooi in clubverband. Van de vier finales ging er één verloren. In mei 2005 verloor Milan, waar Jaap Stam het duel volmaakte, in de beslissende strafschoppenserie van Liverpool

Net als Ernst Happel, Ottmar Hitzfeld, Jupp Heynckes en José Mourinho won Ancelotti de Europa Cup I nu met twee verschillende clubs. Bovendien houdt de ervaren oefenmeester na de zege in Portugal met Sir Alex Ferguson, Heynckes, Hitzfeld, Mourinho, Josep Guardiola en Vicente del Bosque (allen twee eindzeges) een hele lijst trainers onder zich omdat hij als eerste trainer in het miljoenenbal er drie keer met de eindzege vandoor ging.

In het Europa Cup I-tijdperk (vanaf 1956) kent Ancelotti nog wel zijn gelijke. Bob Paisley leidde Liverpool in 1977, 1978 en 1981 naar de Europa Cup I en was daarmee tot 24 mei 2014 de enige trainer in de Europese voetbalhistorie die daarin slaagde. Met Ancelotti heeft hij een waardige evenknie. De Italiaan werkt nog niet één seizoen in Madrid of hij heeft al gedaan waarvoor hij is aangesteld: Real Madrid na twaalf jaar zonder Europese prijs aan La Décima helpen.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.