NAC sluit stuurloze periode af en nadert akkoord met topman SEG

Reacties

NAC Breda nadert een akkoord met Remco Oversier. De Brabander (41) moet de nieuwe algemeen directeur van de roerige volksclub worden. Daarmee lijkt een einde aan een stuurloze periode te komen.

NAC sluit stuurloze periode af en nadert akkoord met topman SEG

De afgelopen jaren slaagde NAC er niet of nauwelijks een algemeen directeur te strikken. Weliswaar stond Henk Valk even aan het roer, maar de topman van Philips liep zich stuk in de broeierige bedrijfscultuur in het Rat Verlegh Stadion. Na enkele maanden gooide Valk al de handdoek in de ring, nadat geen van zijn op te pakken dossiers tot uitvoering was gekomen.

Daardoor is NAC al sinds de overname van de club door een lokaal consortium van vijf vermogende investeerders, in mei 2022, stuurloos. Daar komt na twee jaar een einde aan. Oversier moet namelijk op korte termijn gepresenteerd worden door de club. De intentie is dat Oversier vanaf 1 augustus aan zijn job begint, maar ingewijden stellen dat de bestuurder op de achtergrond al als klankbord invloed zal uitoefenen op de bedrijfsvoering en de nieuwe nog aan te stellen hoofdtrainer. Mits hij zijn krabbel zet.

Momenteel is Oversier directeur van spelersmakelaarsbureau SEG. Daar zou hij te kennen gegeven hebben waarschijnlijk afscheid te zullen nemen, vanwege zijn voortvarende gesprekken met NAC. In Breda ligt een langdurig contract klaar voor Oversier.

Oversier is geen onbekende in de voetballerij. Voordat hij voor SEG werkte, was hij onder andere technisch directeur bij NEC Nijmegen, algemeen directeur van RKC Waalwijk en assistent-trainer bij Sparta Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.