Alderweireld: 'Het is zuur dat alles zo kapot gaat '

Reacties

Toby Alderweireld beseft dat Atlético Madrid dicht bij de eindzege in de Champions League was, maar de invaller zag zijn ploeg de overwinning in de finale tegen Real Madrid weggeven. Na de late gelijkmaker van Sergio Ramos scoorde de stadgenoot nog drie keer in de verlenging (4-1).

Alderweireld: 'Het is zuur dat alles zo kapot gaat '

'Dichter bij de overwinning komen kan niet', reageerde Alderweireld na de wedstrijd tegenover de NOS. 'We hebben alles gegeven. Thibaut Courtois vertelde me na afloop dat hij de beslissende bal op vijf centimeter miste. Maar we moeten niet vergeten dat we tegen een heel sterke tegenstander hebben gespeeld. Het is zuur dat alles zo kapot gaat.'

De voormalig Ajax-verdediger blikte kort na de nederlaag in de finale toch tevreden terug op het seizoen. 'Het was een onvergetelijk jaar. Ik heb zo ongelooflijk veel beleefd. Mijn vierde landstitel op rij. Nu ook in Spanje. Morgenavond moet ik met bij de Belgische nationale ploeg melden. Ik heb nog een paar vluchten voor de boeg om te herstellen.'

Met België gaat Alderweireld zich voorbereiden op het WK in Brazilië, waar de Rode Duivels samen met Algerije, Rusland en Zuid-Korea deel uitmaken van Groep H.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.