Ancelotti bleef tot de laatste snik in La Décima geloven

Reacties

Carlo Ancelotti is zeer tevreden dat hij zijn doelstelling met Real Madrid bereikt heeft. De oefenmeester van De Koninklijke zei vanaf de eerste dag als coach van het sterrenensemble dat hij er alles aan zou doen om La Décima te winnen. Dat lukte.

Ancelotti bleef tot de laatste snik in La Décima geloven

'Ik ben blij dat het gelukt is deze titel te winnen, aangezien die zo belangrijk voor Real Madrid is. We zijn erg trots op het bereiken van dit resultaat. Persoonlijk ben ik ontzettend blij', wist hij te melden na afloop van het treffen, dat zijn ploeg met 4-1 won. In de verlenging zorgden Gareth Bale, Marcelo en Cristiano Ronaldo voor de cruciale treffers.

Ancelotti's doel was om La Décima te winnen. De Italiaan dankt de fans voor hun steun. 'De supporters van Real Madrid zijn extreem blij en dat is de reden dat wij ook blij zijn. Dit is een droom die uitkomt.' En die droom hield de hoop van Real levend. 'Tot het laatste moment bleven we geloven in de gelijkmaker. We zijn keihard blijven vechten. Na die goal werd het makkelijker voor ons.'

Ancelotti is de eerste trainer in de historie van de Champions League die het toernooi drie keer op zijn naam heeft geschreven. In 2003 en 2007 won de Italiaan al met AC Milan. Dat hij nu ook Real naar de eindzege leidde is een evenaring van het Europese record van Bob Paisley, die Liverpool in 1977, 1978 en 1981 aan de Europa Cup I hielp.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.