Casillas nadert Raúl en Seedorf ondanks schoonheidsfout

Reacties

Iker Casillas heeft zaterdagavond niet alleen voor de derde keer in zijn loopbaan de Champions League gewonnen, de 32-jarige doelman en aanvoerder van Real Madrid is bovendien nog maar twee wedstrijden verwijderd van het recordaantal van 142 CL-duels dat zijn voormalige ploeggenoot Raúl op zijn naam heeft staan. Dat het zover kwam had Casillas, die zelf in de fout ging bij de 0-1, te danken aan Sergio Ramos.

Casillas nadert Raúl en Seedorf ondanks schoonheidsfout

Casillas leverde in 2000 en 2002 ook al een directe bijdrage aan de achtste en negende Europa Cup I van Real Madrid. Omdat hij zaterdagavond ondanks een fout bij de 0-1 van Diego Godín La Décima in ontvangst nam, heeft alleen Clarence Seedorf nog meer Champions League-eindzeges achter zijn naam staan.

De huidige trainer van AC Milan won met Ajax, Real Madrid en AC Milan in totaal vier CL-finales en is daarmee nog altijd recordhouder. Behalve Casillas aast een hele reeks spelers op zijn koppositie. Van de nog actieve spelers komen de Barcelona-spelers Andrés Iniesta, Victor Valdés en Xavi nog één eindzege tekort om Seedorf te onttronen.

Waar Casillas volgend seizoen dus nog maar twee wedstrijden nodig heeft om het recordaantal optredens van Raúl (142) te evenaren, trad hij zaterdag wel in de voetsporen van twee andere grootheden. Na Franz Beckenbauer en Didier Deschamps is hij pas de derde aanvoerder in de historie die het Europa Cup I-toernooi, het wereldkampioenschap en het Europees kampioenschap won.

Iker Casillas omhelst Sergio Ramos.
Iker Casillas omhelst Sergio Ramos.

En dat terwijl het seizoen 2013/14 toch allerminst de boeken zal ingaan als het beste uit de rijke carrière van Casillas. Zijn concurrent Diego López kreeg in de competitiewedstrijden van Real de voorkeur van trainer Carlo Ancelotti. Casillas leek eerder dit seizoen met een reeks van 952 minuten zonder tegengoal te bevestigen dat hij nog altijd van wereldklasse is, maar ging zaterdag pijnlijk in de fout bij de 0-1 van Diego Godín.

Casillas zal Sergio Ramos op zijn knieën danken, want vooral dankzij de late gelijkmaker van de in grootse vorm verkerende verdediger - Ramos scoorde zes keer in zijn laatste zeven duels - is San Iker hard op weg een van de succesvolste spelers aller tijden te worden. 'Deze overwinning is zo belangrijk', jubelde Casillas na afloop. 'Het duurde zolang voordat we die tiende te pakken hadden. Dit is zelfs belangrijker dan het winnen van het WK. Ik hoop dat de fans nooit meer zullen vergeten dat La Décima in Lissabon werd gewonnen!'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.