Uitblinker Ramos: 'Vandaag eindelijk La Décima vieren'

Reacties

Sergio Ramos, zonder enige twijfel dé held tijdens de gewonnen Champions League-finale, roemt vooral de teamprestatie van Real Madrid. In Lissabon veroverde De Koninklijke ten koste van Atlético Madrid (4-1 na verlenging) eindelijk La Décima, de tiende eindzege in de Champions League.

Uitblinker Ramos: 'Vandaag eindelijk La Décima vieren'

Lange tijd keek Real Madrid tegen een achterstand aan. Tot de 93ste minuut, toen Ramos uit de hoekschop van de Luka Modric binnen knikte: 1-1. In de verlenging trok Real aan het langste eind via Gareth Bale, Marcelo en Cristiano Ronaldo waardoor La Décima een feit werd.

'Hier hebben we lang op moeten wachten. Vandaag kunnen wij eindelijk La Décima vieren', aldus Ramos op de website van UEFA.

Dankzij de treffer van de ervaren verdediger bleef zijn ploeg overeind in de reguliere speeltijd, al weigerde Ramos te spreken van een heldenrol. 'Wij hebben alleen maar helden in de ploeg. De manier waarop de groep werkt, is de basis voor het winnen van prijzen', aldus de international van Spanje.

'De gelijkmaker is niet alleen maar mijn doelpunt, maar van alle mensen die Real Madrid een warm toedragen. Zowel de fans die hier waren, als de fans die thuis zijn gebleven', besluit Ramos, die in Lissabon alweer zijn 21ste CL-gele kaart incasseerde.

Daarmee is Ramos nog geen lijstaanvoerder in de geschiedenis van het miljoenenbal. Paul Scholes (Manchester United, 32), Gennaro Gattuso (AC Milan, 27) en Carles Puyol (Barcelona, 25) vormen de topdrie.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.