Diego Costa haakt opnieuw snel af

Reacties

Diego Costa moest na negen minuten geblesseerd naar de kant tijdens de Champions League-finale tegen Real Madrid. De spits van Atlético Madrid werd opnieuw klaargestoomd, maar wederom zonder resultaat.

Diego Costa haakt opnieuw snel af

Costa kampt al enige tijd met een hamstringblessure. Vorige week zaterdag leek de fysiek sterke aanvaller ook al voldoende hersteld voor de kampioenswedstrijd op bezoek bij Barcelona (1-1), maar duurde zijn rentree slechts zestien minuten.

Voetbalminnend Spanje vreesde voor zijn deelname aan het WK van deze zomer, terwijl de aanhangers van Atlético vooral hun angst uitspraken voor de finale tegen rivaal Real Madrid. Costa zelf zat niet bij de pakken neer, werkte hard aan zijn herstel, bezocht de placentadokter Marijana Kovacevic in Belgrado en verscheen tegen alle verwachtingen in gewoon aan de aftrap voor de eindstrijd in Lissabon.

Negen minuten duurde zijn deelname aan de eerste finale in het miljoenenbal tussen twee stadgenoten. Daarmee gaat Costa de boeken in als de speler die het snelst werd gewisseld tijdens een Champions League-finale. De geboren Braziliaan werd vervangen door Adrián. Vorige week werd Atlético kampioen, ondanks het uitvallen van Costa.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.