Koke verwacht tactisch steekspel, jongensdroom Tiago

Reacties

Koke verwacht dat de Champions League-finale van Atlético Madrid tegen Real Madrid van zaterdag (aftrap 20.45 uur) een tactische wedstrijd wordt. Arda Turan en Diego Costa zijn daarbij waarschijnlijk vanaf de aftrap present.

Koke verwacht tactisch steekspel, jongensdroom Tiago

De 22-jarige Koke is een jeugdproduct van Atlético, wat de finale voor hem een speciaal tintje geeft. 'Ik ben trots om dit shirt te verdedigen', meldt hij aan AS. 'Ik heb er alles voor over om de finale te winnen. Dit is onze dag. Nadat we kampioen zijn geworden en gevochten hebben in de Champions League kunnen we zien hoe goed we nu zijn.'

'Het gaat een zware wedstrijd worden', spreekt de middenvelder zijn verwachting uit. 'Bovendien gaat het erg tactisch worden, omdat beide teams tactisch sterk zijn. Real Madrid heeft een zeer goede voorhoede, maar wij weten hoe we moeten verdedigen.'

Jongensdroom
Voor Tiago is de finale in Lissabon extra bijzonder, omdat de 33-jarige middenvelder aantreedt in zijn thuisland. 'Het is speciaal om in Portugal te spelen. Helemaal in een stadion als dit. Dit is mijn jongensdroom. Het is een grote eer om hier te spelen in het shirt van Atlético en ik hoop dat ik na de wedstrijd de beker omhoog mag tillen', sprak hij over Estádio da Luz.

Waar Real jaagt op zijn tiende eindoverwinning in de Champions League/Europa Cup I wacht stadsgenoot Atlético nog op de eerste zege. Mocht dat lukken, dan is Atlético het 23ste team in de historie dat de prestigieuze beker wint. Voor trainer Diego Simeone is de finale sowieso bijzonder: hij is de eerste niet-Europese coach sinds 2001 (Hector Cuper, Valencia) die de eindstrijd bereikt.

Diego Costa
Vanaf het blessurefront kwam er goed nieuws voor Atlético. Arda Turan en Diego Costa doorstonden de laatste training en kunnen waarschijnlijk in de basis beginnen. Het is nog twijfelachtig of Simeone voor David Villa kiest als partner naast Diego Costa of dat hij zijn middenveld extra versterkt met Mario Suárez.

Uitgebreide wedstrijdanalyses vind je op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.