Real herovert koppositie op ranglijst aller tijden

Reacties

Real Madrid heeft dankzij de zege op Atlético Madrid in de tweehonderdste wedstrijd in de Champions League de koppositie op de ranglijst aller tijden heroverd. Manchester United, dat eveneens tweehonderd duels speelde, moet na zeven seizoenen weer afstand doen van de leidende positie in de rangorde sinds de invoering van het miljoenenbal in 1992/93.

Real herovert koppositie op ranglijst aller tijden

Afgelopen seizoen leek, na de uitschakeling van United in de achtste finale tegen Real Madrid, eigenlijk al een einde te komen aan de leidende positie van United, maar zowel Real als aartsrivaal Barcelona strandde vervolgens in de halve finale tegen respectievelijk Borussia Dortmund en Bayern München, terwijl ze de koppositie voor het grijpen hadden.

Dit seizoen denderde Real alsnog over United heen. Vooral de goede prestaties in de knock-outfase liggen daaraan ten grondslag. Na de groepsfase hadden beide clubs nog 369 punten, op korte afstand gevolg door Barcelona (367). Omdat zowel Barça als United in de kwartfinale werd uitgeschakeld liep Real fors uit. De voorsprong bedraagt inmiddels liefst dertien punten op de Catalanen en veertien punten op de toekomstige werkgever van Oranje-bondscoach Louis van Gaal.

Na afloop van de jaargang 2010/11 wees niets nog op een terugval van de grootmacht uit Manchester. Nadat het destijds pas in de finale was gestuit door Barcelona, bedroeg de voorsprong op datzelfde Barça, destijds de nummer twee, nog 24 punten. Door een rampzalige CL-campagne in het seizoen 2011/12, toen het verlies in de groepsfase tegen FC Basel fataal bleek, slonk die riante marge echter in razend tempo.

En dus kon Real na zeven jaar eindelijk weer orde op zaken stellen door voor het eerst sinds twaalf jaar weer de Champions League te winnen. De tienvoudig winnaar van de Europa Cup I was vanaf 2001 ook al aanvoerder van de ranglijst aller tijden, maar liet zich tijdens het seizoen 2006/07 aftroeven door United. Doordat De Koninklijke tussen 2004/05 en 2009/10 telkens in de achtste finale strandde, kwam ook aartsrivaal Barcelona almaar dichterbij. Anno 2014 heeft Real zijn status als beste aller tijden in ere hersteld.

Meer lezen over het topvoetbal uit Europa? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.