SC Heerenveen - Feyenoord

Het was Feyenoord dat uiteindelijk heeft gewonnen met 2-3 in de uitwedstrijd tegen Heerenveen in de Eredivisie zondag. Er werd een vroege voorsprong genomen door Heerenveen via Mats Köhlert na 17 minuten, met een assist van Ché Nunnely. Mats Wieffer bracht in de 37ste minuut Feyenoord op gelijke hoogte, op aangeven van Luka Ivanusec. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Köhlert Heerenveen op voorsprong na een assist van Osame Sahraoui. Maar Heerenveen was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Igor Paixão maakte gelijk namens Feyenoord in de 74ste minuut na een assist van Yankuba Minteh. Het beslissende doelpunt voor Feyenoord werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Ayase Ueda. Voor Feyenoord was het de twaalfde ongeslagen wedstrijd achter elkaar. In de laatste vijf wedstrijden heeft Heerenveen twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Feyenoord vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Dit was de vierde nederlaag met één doelpunt verschil van Heerenveen dit seizoen. Dit was ook de zesde overwinning van Feyenoord met één doelpunt verschil. Heerenveen heeft 31 punten en staat op de tiende plaats, terwijl Feyenoord met 62 punten de tweede plek inneemt. In de volgende wedstrijd speelt Heerenveen op zaterdag 30 maart om 20.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen RKC Waalwijk. Feyenoord ontvangt zondag 31 maart om 14.30 uur Utrecht.