Frankrijk

Clermont Foot - Olympique Marseille

Olympique de Marseille heeft geprobeerd zaterdag de controle te krijgen over de Ligue 1-wedstrijd tegen Clermont in het Stade Gabriel-Montpied. Dat leidde tot een 5-1 zege. Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team via Iliman Ndiaye in de 23ste minuut. Direct na de rust bracht Bilal Boutobba Clermont langszij. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Pierre-Emerick Aubameyang Olympique de Marseille op voorsprong. Jonathan Clauss bouwde in de 67ste minuut de voorsprong uit voor Olympique de Marseille. Luis Henrique Tomaz de Lima diepte de voorsprong van Olympique de Marseille uit na een assist van Faris Moumbagna, in de 80ste minuut. De uiteindelijke 5-1 voor Olympique de Marseille werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Moumbagna, met een assist van Ismaïla Sarr. Voor Clermont was het de zesde wedstrijd op rij zonder overwinning. Clermont heeft in de laatste vijf wedstrijden twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Olympique de Marseille twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Clermont staat na deze wedstrijd met 17 punten nog steeds laatste, terwijl Olympique de Marseille op de zesde plaats staat met 36 punten. Op zondag 10 maart start om 15.00 uur een uitwedstrijd voor Clermont tegen Metz in het Stade Saint-Symphorien. Olympique de Marseille speelt op dezelfde dag om 20.45 uur thuis tegen Nantes in de Orange Vélodrome.