Europa

Shakhtar Donetsk - Olympique Marseille

Shakhtar Donetsk en Olympique de Marseille hebben donderdag de buit gedeeld in de UEFA Europa League Knockout Round Play-offs. Het duel eindigde in 2-2. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 64ste minuut tot Pierre-Emerick Aubameyang scoorde, met een assist van Jonathan Clauss, en zo Olympique de Marseille op voorsprong bracht. Mykola Matvienko maakte in de 68ste minuut gelijk namens Shakhtar Donetsk. De 2-1 voorsprong werd in de 90ste minuut gemaakt toen Iliman Ndiaye het doel vond voor Olympique de Marseille. Maar Shakhtar Donetsk had nog tijd om gelijk te maken. Eguinaldo de Sousa Lemos scoorde in de 93ste minuut, op aangeven van Oleksandr Zubkov. Allebei de teams hebben nu de kans om hun tactiek te optimaliseren, omdat ze elkaar in de volgende wedstrijd weer treffen op donderdag 22 februari om 21.00 uur.