Frankrijk

Lille - Clermont Foot

Lille heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Clermont in de Ligue 1 met 4-0 gewonnen. De thuisploeg startte goed en nam in de 10de minuut de leiding via Jonathan David, met een assist van Angel Gomes. Benjamin André bracht in de 24ste minuut Lille op 2-0, op aangeven van Edon Zhegrova. David bracht in de 38ste minuut de thuisploeg op een grotere voorsprong. Lille vergrootte de voorsprong verder, toen Zhegrova scoorde, met een assist van Nabil Bentaleb, in de 40ste minuut. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde op een 4-0 zege voor Lille. Lille heeft nu in drie achtereenvolgende wedstrijden geen tegendoelpunt gekregen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Lille twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Clermont één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Lille staat na deze wedstrijd op de derde positie met 35 punten, terwijl Clermont op de achttiende en laatste positie staat met 15 punten. In de volgende wedstrijd speelt Lille op zaterdag 10 februari om 21.00 uur bij PSG. Clermont ontvangt zondag 11 februari om 15.00 uur Brest.