Frankrijk

FC Nantes - Clermont Foot

Clermont heeft voor het eerst sinds lange tijd gewonnen in de Ligue 1. Na zes wedstrijden op rij zonder zege, is de ploeg weer op de goede weg dankzij een 1-2 uitzege op Nantes. Nantes moest met tien spelers verder na een rode kaart. Binnen het half uur nam Clermont de leiding, toen Shamar Nicholson scoorde. Direct na de rust bracht Florent Mollet Nantes langszij. Een rode kaart in de 73ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Bénie Traoré van Nantes. Het beslissende doelpunt voor Clermont werd vlak voor tijd gemaakt door Jim Allevinah, op aangeven van Nicholson. Nantes heeft nu vier wedstrijden op rij verloren. Nantes heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl Clermont één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil van Nantes dit seizoen. Dit was ook de derde overwinning van Clermont met één doelpunt verschil. Nantes heeft 18 punten en staat op de dertiende plaats, terwijl Clermont met 14 punten de zeventiende plaats inneemt. In de volgende wedstrijd speelt Nantes uit tegen Reims op zondag 28 januari om 15.00 uur in het Stade Auguste-Delaune. Clermont speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Strasbourg in het Stade Gabriel-Montpied.