Frankrijk

Stade Rennes - Clermont Foot

Rennes is op dit moment moeilijk te stoppen en dat heeft Clermont zaterdag ook ondervonden in het Roazhon Park. Het duel eindigde in 3-1, waarmee Rennes zijn zesde overwinning achter elkaar heeft behaald in de Ligue 1. Eén speler van Clermont kreeg een rode kaart. Na een half uur nam Rennes de leiding, toen Warmed Omari scoorde, op aangeven van Ibrahim Salah. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Martin Terrier en vergrootte de voorsprong. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Chrislain Matsima namens Clermont na een assist van Muhammed Cham. Maar Clermont was niet in staat om meer goals te maken. Twee minuten later bouwde Rennes de marge verder uit. Terrier passeerde nog een keer de doelman, met een assist van Désiré Doué. Na een overtreding in de 77ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Maximiliano Caufriez van Clermont met rood van het veld. Het is de vierde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Clermont. In de laatste vijf wedstrijden heeft Rennes vijf overwinningen behaald, terwijl Clermont één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. . Azor Matusiwa (Rennes) speelde het hele duel. Op zondag 25 februari staat de volgende competitiewedstrijd voor beide teams op het programma. Rennes zal om 17.05 uur op Parc des Princes uit tegen PSG spelen. Clermont neemt het om 15.00 uur uit op tegen Nice in de Allianz Riviera.