Duitsland

RB Leipzig - Schalke 04

Het is een moeilijk seizoen geweest voor Schalke 04 en na nog een nederlaag op zaterdag, degradatie van de Bundesliga was een feit. Het team verloor 2-4 in de uitwedstrijd van RB Leipzig. De score werd na 10 minuten geopend door de thuisploeg na een doelpunt van Konrad Laimer. Christopher Nkunku bracht in de 19de minuut RB Leipzig op 2-0, met een assist van Daniel Olmo Carvajal. Marcin Kaminski verkleinde de marge naar 2-1 na bijna een half uur, op aangeven van Rodrigo Zalazar. De 2-2 kwam van een eigen doelpunt van Willi Orbán van Schalke 04 in de 49ste minuut. Met nog nog acht minuten te spelen scoorde Yussuf Poulsen en kwam op voorsprong voor RB Leipzig, met een assist van Nkunku. Maar RB Leipzig had nog tijd voor een extra doelpunt. Nkunku vond het net opnieuw in de 94ste minuut, op aangeven van Ørjan Nyland. Met deze zege heeft RB Leipzig nu vijf overwinningen op rij geboekt. . Sepp van den Berg (Schalke 04) speelde de hele wedstrijd. Dit betekent dat RB Leipzig het einde in derde plaats op de ranglijst.