Vitesse - FC Groningen

Vitesse heeft Groningen verslagen in de thuiswedstrijd in de Eredivisie 6-0. Manhoef krijgt alle credits na het scoren voor Vitesse. Melle Meulensteen, Sondre Tronstad en Gabriel Vidovic scoorden de andere doelpunten voor de thuisploeg. Groningen eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat 1 speler van het team van het veld werd gestuurd. Manhoef opende na slechts vier minuten de score voor de thuisploeg uit een voorzet van Kacper Kozlowski. Groningen moest verder met tien man nadat Peter Leeuwenburgh in de 44ste minuut rood kreeg. Vitesse bouwde de marge verder uit naar 2-0 net voor het rustsignaal toen Melle Meulensteen scoorde, op aangeven van Manhoef. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Manhoef en bouwde de voorsprong uit met een assist van Marco van Ginkel. Gabriel Vidovic voerde de voorsprong op in de 71ste minuut met een assist van Maximilian Wittek. Drie minuten later bouwde Vitesse de voorsprong uit naar 5-0 en was voor Manhoef de hattrick een feit. De thuisploeg vergrootte de voorsprong verder, toen Sondre Tronstad scoorde, met een assist van Ryan Flamingo, in de 84ste minuut. Het resultaat betekent de tiende wedstrijd zonder overwinning achter elkaar voor Groningen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Vitesse drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Groningen één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Vitesse speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Feyenoord op zondag 28 mei om 14.30 uur in het Stadion Feijenoord. Groningen speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam in het Euroborg.