Fortuna Sittard - Vitesse

Fortuna Sittard heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse in de Eredivisie zondag met 2-0 gewonnen. Embaló en Paul Gladon zorgden beiden voor een doelpunt. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Gladon zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Ivo Daniel Ferreira Mendonça Pinto, en Fortuna Sittard op voorsprong bracht. Embaló diepte de voorsprong van Fortuna Sittard uit in de 76ste minuut. In de vijf laatste wedstrijden heeft Fortuna Sittard twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Vitesse twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Fortuna Sittard op de twaalfde plaats op de ranglijst en Vitesse bezet de dertiende plaats. Zondag 14 mei zullen beide teams hun volgende competitiewedstrijd spelen. Fortuna Sittard speelt om 20.00 uur in het Philips Stadion uit tegen PSV Vitesse neemt het om 12.15 uur thuis op tegen Cambuur in de GelreDome.