Vitesse - SC Cambuur

Het zijn lastige tijden voor Cambuur. Op zondag heeft het team de uitwedstrijd tegen Vitesse verloren met 2-0 in het GelreDome in de Eredivisie. Dat betekent acht opeenvolgende nederlagen voor Cambuur. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 56ste minuut tot Bartosz Bialek scoorde, met een assist van Million Manhoef, en zo Vitesse op voorsprong bracht. Vijf minuten later vergrootte Vitesse de voorsprong toen Bialek nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Carlens Arcus. In de laatste vijf wedstrijden heeft Vitesse drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Cambuur vijf nederlagen heeft. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Vitesse op de dertiende plaats op de ranglijst terwijl Cambuur de achttiende plaats inneemt. Vitesse speelt op 21 mei om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen Groningen in de GelreDome. Cambuur treft dan bij Sparta Rotterdam in het Sparta-Stadion Het Kasteel.