Italië

AC Milan - Sampdoria

Dankzij een hattrick van Giroud heeft Milan in de Serie A Sampdoria verslagen met 5-1. Rafael Alexandre da Conceição Leão en Brahim Díaz scoorden de andere doelpunten voor de thuisploeg, Quagliarella zette zichzelf op het scoreformulier voor Sampdoria. Er werd een vroege voorsprong genomen door Milan via Rafael Alexandre da Conceição Leão in de 9de minuut, met een assist van Brahim Díaz. Fabio Quagliarella bracht in de 20ste minuut Sampdoria op gelijke hoogte, op aangeven van Alessandro Zanoli. Giroud bracht in de 23ste minuut de thuisploeg opnieuw een voorsprong, op aangeven van Díaz. Zes minuten later voerde Milan de score verder op toen Giroud nog een keer de doelman passeerde. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Díaz en vergrootte de marge met een assist van Sandro Tonali. Vijf minuten later bouwde Milan de voorsprong uit naar 5-1 en was voor Giroud de hattrick een feit. Het resultaat betekent de negende wedstrijd zonder overwinning achter elkaar voor Sampdoria. Milan heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Sampdoria één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Bram Nuytinck werd uit de wedstrijd gewisseld in de 69e minuut voor Sampdoria en Sam Lammers werd in de 69e minuut in het veld gebracht. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Milan op de vijfde plaats op de ranglijst en Sampdoria bezet de twintigste plaats. In de volgende wedstrijd gaat Milan op zondag 28 mei om 20.45 uur op bezoek bij Juventus. Sampdoria neemt het vrijdag 26 mei om 20.45 uur thuis op tegen Sassuolo.