Italië

Sampdoria - Empoli

De wedstrijd in het Stadio Comunale Luigi Ferraris tussen Empoli en Sampdoria is in 1-1 geëindigd, waardoor Sampdoria voor de achtste keer achter elkaar niet wist te winnen in de Serie A. In de 34ste minuut nam Sampdoria de leiding via Alessandro Zanoli, op aangeven van Fabio Quagliarella. De gelijkmaker voor Empoli werd in de laatste minuten gemaakt door Roberto Piccoli, met een assist van Tyronne Ebuehi. Sampdoria heeft in de laatste vijf wedstrijden twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Empoli twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was het negende gelijkspel van Sampdoria dit seizoen. Sam Lammers werd in de 67e minuut in het veld gebracht voor Sampdoria. Bram Nuytinck (Sampdoria) speelden de hele wedstrijd. Sampdoria speelt zijn volgende duel uit tegen Milan. De teams staan op zaterdag 20 mei om 20.45 uur tegenover elkaar. Empoli neemt het maandag 22 mei om 20.45 uur thuis op tegen Juventus.