Italië

Fiorentina - Sampdoria

Een royale overwinning voor Fiorentina in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria in de Serie A zondag. Het duel is geëindigd in 5-0. Kort voor de rust nam de thuisploeg de leiding toen Gaetano Castrovilli scoorde, met een assist van Cristiano Biraghi. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Domilson Cordeiro Dos Santos en vergrootte de voorsprong met een assist van Luka Jovic. Alfred Duncan voerde in de 66ste minuut de score verder op voor Fiorentina. Christian Kouamé diepte de voorsprong van Fiorentina uit met een assist van Sofyan Amrabat, in de 76ste minuut. Fiorentina vond het doel nog een keer, deze keer via Aleksa Terzic, op aangeven van Jovic, in de 88ste minuut. Sampdoria heeft voor de vijfde keer op rij geen overwinning behaald. In de vijf laatste wedstrijden heeft Fiorentina twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Sampdoria twee keer gelijkgespeeld en drie nederlagen heeft. Sam Lammers werd uit de wedstrijd gewisseld in de 74e minuut voor Sampdoria. Fiorentina speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Salernitana in het Stadio Arechi, Sampdoria treft Torino in de thuiswedstrijd in het Stadio Comunale Luigi Ferraris. Beide wedstrijden worden gespeeld op woensdag 3 mei om 18.00 uur.