Italië

Empoli - Salernitana

Salernitana was bezig met een indrukwekkende reeks van tien ongeslagen wedstrijden, dus waren de verwachtingen vooraf hooggespannen voor het duel met Empoli in het Stadio Carlo Castellani in de Serie A op maandag, maar het is anders gelopen dan verwacht. Thuisploeg Empoli won het duel met 2-1. Empoli nam de leiding in de 37ste minuut via Nicolò Cambiaghi, met een assist van Tyronne Ebuehi. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Francesco Caputo en vergrootte de voorsprong met een assist van Ebuehi. Met nog vijf minuten op de klok verkleinde Krzysztof Piatek de achterstand voor Salernitana. Maar Salernitana was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. In de vijf laatste wedstrijden heeft Empoli twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Salernitana één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de zevende overwinning met één doelpunt verschil van Empoli dit seizoen. De nederlaag was ook voor Salernitana de zesde nederlaag met één doelpunt verschil. Tonny Vilhena werd uit de wedstrijd gewisseld in de 87e minuut voor Salernitana. Met nog vier speelronden voor de boeg staat Empoli op de veertiende plaats op de ranglijst terwijl Salernitana de vijftiende plaats inneemt. De volgende wedstrijd voor Empoli is uit tegen Sampdoria. De teams staan op maandag 15 mei om 20.45 uur tegenover elkaar. Salernitana neemt het zaterdag 13 mei om 15.00 uur thuis op tegen Atalanta.