PSV - Fortuna Sittard

De wedstrijd tussen PSV en Fortuna Sittard in het Philips Stadion is zondag in 2-1 geëindigd. Dit resultaat betekent dat Eindhoven nu zes overwinningen op rij heeft behaald in de Eredivisie. Paul Gladon opende na slechts vier minuten de score voor het bezoekende team scoorde. Luuk de Jong bracht in de 25ste minuut PSV op gelijke hoogte, op aangeven van Jordan Teze. Met nog acht minuten te spelen maakte Xavi Simons het beslissende doelpunt voor PSV, met een assist van Fábio Daniel Soares Silva. Simons voltooide zo de comeback van PSV. In de laatste vijf wedstrijden heeft PSV vijf overwinningen behaald, terwijl Fortuna Sittard één overwinning en vier nederlagen heeft. Dit was de negende overwinning met één doelpunt verschil van PSV dit seizoen. De nederlaag was ook voor Fortuna Sittard de zesde nederlaag met één doelpunt verschil. In de volgende wedstrijd, op zondag 21 mei om 14.30 uur, speelt PSV in eigen huis Heerenveen. Fortuna Sittard speelt dan uit tegen Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion.