Portugal

Portimonense - Benfica

Benfica is op dit moment moeilijk te stoppen en dat heeft Portimonense zaterdag ook ondervonden in het Estádio Municipal de Portimão. De wedstrijd eindigde in 1-5, waarmee Benfica zijn vierde zege op rij heeft behaald in de Primeira Liga. Alejandro Grimaldo opende na slechts vier minuten de score voor het bezoekende team scoorde uit een voorzet van Fredrik Aursnes. De 2-0 kwam van een eigen doelpunt van Filipe do Bem Relvas Vitó Oliveira van Benfica in de 28ste minuut. In de 38ste minuut verkleinde Pedro Henrique de Oliveira Correia de marge voor Portimonense. Benfica vergrootte de voorsprong naar 3-1 net voor het rustsignaal toen Gonçalo Matias Ramos scoorde, met een assist van David Neres Campos. De 4-1 werd gemaakt toen Petar Musa het doel vond voor Benfica, op aangeven van Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva. Twee minuten later bouwde Benfica de voorsprong uit naar 5-1 toen Musa nog een keer de doelman passeerde. Portimonense heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Benfica vier overwinningen en één nederlaag heeft. In de volgende wedstrijd speelt Portimonense op zaterdag 20 mei om 16.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Santa Clara. Benfica ontvangt zondag 21 mei om 21.30 uur Sporting CP.